De 10 vragen aan... Annemarie Hovius

Algemeen
Annemarie Hovius met haar dochter Kyara, die zo ongeveer is opgegroeid in haar salon. Vanaf 8 dagen oud zat ze al in maxi cosi naast haar in een grote kappersstoel.
Annemarie Hovius met haar dochter Kyara, die zo ongeveer is opgegroeid in haar salon. Vanaf 8 dagen oud zat ze al in maxi cosi naast haar in een grote kappersstoel. (Foto: aangeleverd)

Ik ben Annemarie Hovius. En heb mijn kapperszaak ‘Haar Hossie’ op Westerland, waar iedereen terecht kan voor een kappers-, pedicure- of enkele gezichtsbehandelingen.

Waar ben je geboren? 

Ik ben in het oude lidwina ziekenhuis in Den Helder geboren.

Wat heb je met deze gemeente?

Ik ben opgegroeid in Den Oever, waar ik echt een geweldige jeugd heb mogen meemaken, met rond hangen in het te slopen Kapellehof (waar mijn liefde voor het fotograferen van oude leegstaande bouwvallen is ontstaan). Hangjongeren hadden, op de altijd bruisende haven, elke avond feest. Ik was ook veel op de Hofmanshaven te vinden voor kanoën, zeilen, surfen en zwemmen. Heel bijzonder, als kind vonden we dat normaal, ook schaatsen en ijszeilen in de winter. Ik heb mijn eerste stapjes gezet in de kapsalon in Den Oever. Ook ben ik op een sportvisboot achter de bar aan het werk geweest, daar heb ik veel geleerd over mensen. Ik heb een klein uitstapje naar Texel gemaakt, waar ik vervolgens mijn zaak begonnen ben in 2000. Ik ben altijd elke dinsdag blijven knippen op, toen nog, Wieringen. Sinds ik op Westerland woon, knip ik elke maandag op Texel en de rest van de dagen in Westerland. Ik knip ook ambulant, voor mensen die niet bij mij kunnen komen. Ik heb veel shows gedaan voor Keune door het hele land en nu heb ik heerlijk mijn plekje gevonden op het prachtige Westerland met een fijne, lieve klantenkring die mij van heinde en verre weten te vinden.

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Dat is het bankje, net voorbij het pijlhuisje op de quartaine. Het kijkt uit over de Waddenzee. 

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Het sinterklaasfeest op het schooltje De Dentele, waar mijn moeder en ik al (ver voordat we er woonden) als pietje rondhuppelden. We kwamen in Westerland wonen en werden met gemak op genomen. Meteen wilden we niet meer weg, we waren zo welkom. Iedereen is welkom, als je maar normaal doet. 

Wat is je advies aan de burgemeester?

Vergeet oud Wieringen niet, behandel het met een fluwelen handschoentje, want het is een pareltje in deze grote gemeente.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Tel eerst tot 10, voordat je ergens antwoord op geeft. Een goed antwoord is namelijk nooit te laat.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Ik oordeel of veroordeel niet en sta open voor bijna iedereen en alles.

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Geen restaurant, maar dat is de Wieringer frietkraam. 

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek en waarom? 

Ik nomineer graag Michelle Glasbergen.