Gloednieuwe bibliotheek in Nieuwe Niedorp opent haar deuren

Algemeen
De kinderhoek in de bibliotheek.
De kinderhoek in de bibliotheek. (Foto: aangeleverd)

NIEUWE NIEDORP - Het is zover, de deuren van de gloednieuwe bibliotheek in het winkelhart van Niedorp heeft haar deuren geopend op maandag 13 maart. 

Vestigingscoördinator Marleen Zomerdijk vertelt: “Op 24 februari werd de nieuwe bibliotheek opgeleverd en was deze klaar om in te richten. De tijdelijke tussenstop aan de Ooievaarsweg is door veel bezoekers als positief ervaren, maar het is toch fijn dat de nieuwe bibliotheek, als huiskamer van Nieuwe Niedorp, een hartverwarmende plek voor iedereen, nu weer in het centrum bereikbaar is.  De nieuwe bibliotheek wordt een fijne plek om even op te warmen, mensen te ontmoeten, de krant of een tijdschrift te lezen, te computeren of om een spelletje te doen in de kinderhoek. Daarnaast komt er een eigen ruimte voor het geven van cursussen en het Informatiepunt Digitale Overheid, waar bezoekers gratis worden geholpen met vragen over de overheid.”

Marleen en haar team hopen dat de nieuwe locatie in het Winkelhart heel veel mensen gaat verleiden om voor, tijdens of na het winkelen meteen een bezoek te brengen aan de bibliotheek. Het adres van de bibliotheek is Trambaan 61, 1733 AX Nieuwe Niedorp.