Theaterspektakel Sam Middleton in Haringhuizen

Algemeen
De makers van de voorstelling ‘Sam Middleton, spiegel in beeld’.
De makers van de voorstelling ‘Sam Middleton, spiegel in beeld’. (Foto: aangeleverd)

HARINGHUIZEN – Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold vertelt over de inhoud van de spectaculaire multimedia theatervoorstelling over schilder Sam Middleton, een grootheid in de beeldende kunst. De voorstelling is op zondag 2 april in de Willibrorduskerk.

Grote naam in abstract expressionisme 

Sam Middleton heeft tot aan zijn dood in Schagen gewoond en gewerkt. Hij is misschien in Nederland wat minder bekend. Sam was in Schagen meer bekend omdat hij hier woonde en gewerkt heeft. Hij is een hele grote naam in het abstract expressionisme en hij geeft samengewerkt met alle grote namen. Hij wordt in een adem genoemd in Amerika met Willem de Koning.

Rutger Jan vindt het fantastisch dat er zo veel werk van Middleton in onze omgeving aanwezig is. En dat willen de makers van de voorstelling ‘Sam Middleton, spiegel in beeld’ met de toeschouwers delen. Victor Posch, componist en jazzmusicus heeft prachtige muziek geschreven die daar bij past. Sam werd geïnspireerd door de jazz en luisterde ook graag naar Bach. Er worden in de voorstelling verhalen verteld, gezongen en gespeeld op piano, orgel en saxofoon. En alles wordt ondersteund met videobeelden op twee grote wanden in de Willibrorduskerk in Haringhuizen. Kaarten 18 euro per persoon inclusief koffie/thee bij binnenkomst kan men bestellen op www.spiegelsinbeeld.nl. De voorstelling is op zondag 2 april en begint om 15.30 uur.

Bekijk de Youtube video voor een interview met Rutger Jan Bredewold over de voorstelling.