De 10 vragen aan... Michelle Glasbergen

Algemeen
Michelle Glasbergen.
Michelle Glasbergen. (Foto: aangeleverd)

Ik ben Michelle Glasbergen, gelukkig getrouwd met Frank en samen wonen wij in het mooie Hippolytushoef. Ik doe wat ik het liefst doe: mensen helpen bij het verminderen van hun lichamelijke (pijn)klachten en fit of fitter worden! Sinds vorig jaar ben ik trotse eigenaar van mijn praktijk BASIS kracht. Ik behandel mensen met pijnklachten van top tot teen door middel van fysiotherapie. En meestal behandel ik ze dan ook van top tot teen, want op de plaats van de klacht ligt vaak niet de oorzaak. Ook geef ik personal training en sportlessen aan leuke groepen in de buitenlucht. Wat ik het aller tofste vind is dat ik sinds afgelopen jaar ook vitaliteitsconsulten aan kan bieden. Door te kijken naar de pijlers Beweging, Ademhaling, Stress-mindset, Immuunsysteem, Slaap en voeding kan ik gericht advies geven. Mensen ervaren binnen enkele weken al een enorm verschil: ze slapen beter, ervaren minder stressklachten, ze hebben geen last meer van buik-, hoofdpijn- of langdurige pijnklachten, vallen af en hebben veel meer energie. En dat met hele praktische adviezen, zonder hocus pocus. Hoe fijn is dat?! Daar word ik nou echt heel blij van! Ook van motorrijden en op reis gaan trouwens.

Waar ben je geboren?

Op 18 juni 1993 in het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. Ik besloot om in de nacht voor mijn geboorte in stuitligging te draaien. Had ik dat nou maar niet gedaan. Dan stond er misschien ‘geboren te Wieringen’ op mijn paspoort! Mijn moeder grapt wel eens dat ik altijd al dwars ben geweest.

Wat heb je met deze gemeente?

Niet geboren, maar wel ben ik opgegroeid in het mooie Hippolytushoef. Ik heb op school gezeten op het Wiringherlant. De eerste 2 jaar op de Parklaan, waar ik bij de eerste bel de straat over kon steken (en soms nog bijna te laat was). Daarna in Wieringerwerf om de leukste schooltijd te beleven. Met vriendinnen halen we nog vaak herinneringen op waar we dan smakelijk om kunnen lachen! Wieringen is thuis komen, vrienden en familie, mooie natuur, de Flora. 

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Op één van onze eerste dates kroop ik bij Frank achterop de motor om samen een rondje te rijden door Hollands Kroon (wat toen overigens nog Wieringen was). Frank reed naar Vatrop, stopte en zette zijn motor uit. Hij zei: ‘Dit vind ik nou echt de mooiste plek van Wieringen’. Natuurlijk super romantisch! Ik was 17 en had nog nooit bewust gekeken naar de schoonheid van deze plek, tot die dag! Sindsdien is Vatrop ook mijn lievelingsplek en ga ik er graag heen om een rondje te wandelen, hard te lopen of ik neem de sportievelingen mee van de sportles om daar een leuke work-out te doen.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Dan denk ik aan de winters met veel sneeuw. Samen met mijn ouders, zusje, vriendjes en vriendinnetjes gingen we dan naar de dijk. We maakten een baan waar we van bovenop de dijk tot op het wad vanaf konden sleeën. Fantastisch! Ik zou het zo weer doen!

Wat is je advies aan de burgemeester?

Ik ken de burgemeester helaas niet, dus heb haar even opgezocht op Facebook. Ze lijkt me een leuk en betrokken mens! 

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Doen is de beste manier van denken. Just do it! Buiten je comfortzone vindt de meeste groei plaats. En: Waarom zou je niet voor jezelf beginnen?!

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik veel plezier aan het ondernemen beleef en een enorme passie heb om mensen te helpen bij hun gezondheid. Om nog meer over mij te weten te komen, kunnen jullie ook eens een kijkje nemen op www.basis-kracht.nl

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Het beste restaurant vind ik Bruisend in Den Oever. Alle gerechten op de kaart zijn net even anders en bijzonder. Het eten wordt leuk opgemaakt en iedere hap is een smaakexplosie in je mond. En de bediening is ook nog eens super vriendelijk! 

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek en waarom?

Een heel mooi mens, vakvrouw en lieve vriendin: Andrea Boskma.