Expositie fotoclub ‘Het Derde Oog’ in het paasweekend

Algemeen
Fotoclub Het Derde Oog exposeert in het Paasweekend in de Cultuurschuur in Wieringerwerf
Fotoclub Het Derde Oog exposeert in het Paasweekend in de Cultuurschuur in Wieringerwerf (Foto: Leen Kuiper)

WIERINGERWERF - Fotografie is een leuke en laagdrempelige hobby, maar minstens zo leuk is het om mensen te laten genieten van mooi fotowerk. Dat is precies wat de leden van fotoclub Het Derde Oog voor ogen hebben bij hun jaarlijkse expositie van zaterdag 8 t/m maandag 10 april in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, dit jaar gehouden in het Paasweekend.


De deelnemende clubleden hebben ieder een eigen thema gekozen en hiervoor drie tot vier foto’s gemaakt. De ervaring heeft geleerd dat dit leidt tot een expositie met gevarieerd fotowerk, die toch een bepaalde rust en eenheid uitstraalt. Veel clubleden hebben een eigen stijl van fotograferen, waardoor de bezoeker van een divers fotoaanbod kan genieten.

Extra activiteiten

Dit jaar organiseert Het Derde Oog extra activiteiten rond de expositie. Zo is er tijdens de fototentoonstelling een doorlopende digitale presentatie van vrij werk van de clubleden. 

Fotoclub Het Derde Oog telt momenteel zestien leden en heeft sinds dit jaar een nieuw logo en vernieuwde website. De clubleden komen eens per drie weken op maandagavond bij elkaar in ’t Atelier in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De inloop is vanaf 19:30 uur en de avond start om 20:00 uur. Tussendoor zijn er facultatieve avonden, ook op de maandag. Daarnaast zijn er clubactiviteiten op andere momenten, bijvoorbeeld een fotosafari of een bezoek aan een museum. Het programma en meer informatie zijn te vinden op de vernieuwde website www.fotoclubhetderdeoog.nl. Het Derde Oog is aangesloten bij de Fotobond (Nederlands centrum voor vrije fotografie) en valt onder de afdeling Noord-Holland Noord. Wie het leuk lijkt om eens een clubavond bij te wonen, kan contact opnemen met de voorzitter, Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of 0227-50183.

De foto-expositie vindt plaats van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf en is dagelijks geopend van 13:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis.