Kunstenaar Coen Carstens uit Wieringerwerf exposeert; een ode aan de pracht van vogels.

Algemeen
Schilderij: Magpies in the cherry blossom tree.
Schilderij: Magpies in the cherry blossom tree. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - De kleurrijke werken van kunstenaar Coen Carstens uit Wieringerwerf doen telkens iets nieuws ontdekken. De schilderijen, keramische beeldende kunst en textielkunst geïnspireerd op de natuur en de kringloop van het leven geven een optimistisch gevoel. Vogels staan hierin centraal. Op 1 April zijn Atelier Carstens werken te bewonderen in de theaterzaal van de Cultuurschuur Wieringerwerf.

Coen’s liefde voor vogels en hun wonderlijk habitat ontsprong al in zijn jeugd. Op zijn derde tekende hij al vogels. Zijn creatieve inslag zorgde er voor dat hij mode ging studeren aan de kunstacademie ARTEZ te Arnhem. Na jaren als couturier gewerkt te hebben voor grote modehuizen waaronder Viktor & Rolf, Versace, Schiaparelli, Yiqing Yin en Ronald van der Kemp keert Carstens terug naar de kern van zijn passie. Hij exposeert nu zijn eerste kunstcollectie.

De werken van Atelier Carstens zijn geïnspireerd op de kringloop van het leven waarin vogels en hun eieren centraal staan. Het ‘ei’ symboliseert de oorsprong en geboorte van alles, de vogels symboliseren vrijheid. De collectie bestaat uit een serie doeken, keramische kunst zoals handbeschilderde schalen en beelden. Dat Coen Carstens jaren ervaring heeft opgedaan in de internationale couture wereld zie je terug in zijn gedetailleerde textielkunstwerken waar hij verschillende weef, brei en borduurtechnieken gebruikt. Geen zware kunstthema’s maar optimistische, kleurrijke werken gebaseerd op de verenpracht van vogels.


Vlnr. Atelier Carstens: Schilderij - Birth of the universe. Keramische schaal - Snowcap Hummingbird. Textielkunst - Scream of musk.

Iedereen is welkom om de werken van Atelier Carstens te komen bewonderen op 1 April van 09:00 tot 13:00 in de theaterzaal van de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Toegang is uiteraard gratis.

Adres: Cultuurschuur Loggersplein 1, 1771 CE, Wieringerwerf.