Flink aan het werk in ‘t Veld

Algemeen
Schop in de grond.
Schop in de grond. (Foto: aangeleverd)

‘T VELD - Er wordt hard gewerkt in ’t Veld. Wethouder Lilian Peters heeft daarvoor symbolisch de eerste schop in de grond gezet. Het bedrijf Strukton Wegen & Beton werkt aan de riolering, de paden, wegen en plantsoenen. Dat doen zij voor de gemeente Hollands Kroon. Het moet voor het einde van het jaar klaar zijn.

Een grote klus

Er is al veel gedaan aan de Rijdersstraat, Zwarteweg, Kerkplein, Oranjelaan, J.F. Kennedylaan, Julianalaan en Ooievaarspark in ‘t Veld. Samen met de bewoners zijn de plannen voor de nieuwe buitenruimte gemaakt. De afgelopen twee jaar is er al veel gebeurd. Er is gewerkt aan de gasleiding en het stroomnet. Nu zijn de waterleiding, de riolering en de glasvezelkabels aan de beurt. Dat er veel gebeurt is goed merkbaar. Zolang de werkzaamheden duren zijn veel woningen in winkels in de werkgebieden alleen lopend bereikbaar.

Met de werkzaamheden begint ’t Veld steeds meer op het oude lintdorp te lijken. Het dorpsplein en het park worden zo gemaakt dat het fijn is voor bewoners om elkaar daar te ontmoeten. Ook moeten aanpassingen aan het riool ervoor zorgen dat het water weg kan bij flinke regenval. Als laatste komt er veel groen in de buurt. Met veel verschillende soorten bomen en struiken is het voor de bewoners en de dieren in de buurt een fijne plek.

Glasvezel voor de rest

Deltafiber is op dit moment bezig met de laatste werkzaamheden voor het glasvezelinternet in ’t Veld. Deze werkzaamheden zijn de eerste in de gemeente Hollands Kroon. Vanaf nu wordt er gewerkt aan een glasvezelnetwerk in de hele gemeente. Inwoners zullen door de uitvoerders geïnformeerd worden over wat dat voor hen betekend.