Maak het oplichters niet te makkelijk!

Algemeen
Senioren zijn helaas vaak slachtoffer.
Senioren zijn helaas vaak slachtoffer. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Het aantal slachtoffers van fraude via bijvoorbeeld WhatsApp is fors toegenomen. Daar zijn senioren helaas vaak slachtoffer van. Om senioren hier weerbaar tegen te maken organiseert de gemeente 2 informatiebijeenkomsten: 

Woensdag 12 april 2023 om 19.30 uur in De Cultuurschuur in Wieringerwerf 

Donderdag 13 april 2023 om 19.30 uur in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna.  

Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is verplicht. 

Het programma

Tijdens deze bijeenkomst vertellen zij graag over diverse vormen van cybercrime, zoals spoofing, phising, hulpvraagfraude en hoe je het kunt herkennen. Een wijkagent van de politie is aanwezig en deelt zijn kennis met jou. Ook zijn zij benieuwd naar je eigen ervaringen met cybercrime. Uiteraard onder het genot van een bak koffie, kop thee of frisje. 

Meld je aan voor de bijeenkomst

Dit kan via telefoonnummer 088-3215 000 of via e-mailadres veiligheid@hollandskroon.nl. Graag horen zij op welke avond u langs wilt komen en met hoeveel personen.   

Campagne Senioren & Digitale Veiligheid

Via de campagne Senioren en Digitale Veiligheid proberen zij senioren kennis en vaardigheid bij te brengen om cybercrime te herkennen en zichzelf daartegen te beschermen. Senioren zijn zeker niet het enige slachtoffer van fraude of phishing. Het overkomt echt iedereen. Als je slachtoffer bent van fraude, is het van belangrijk dat je dit bespreekbaar en hulp zoekt. Op die manier kunnen zij samen werken aan het verhogen van de weerbaarheid tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit.