Kandidaten voor Stimuleringsprijs Cultuur Hollands Kroon 2022 gezocht

Cultuur
Nomineren kan op website van Cultuurplatform Hollands Kroon: cphk.nl/cultuurprijs.
Nomineren kan op website van Cultuurplatform Hollands Kroon: cphk.nl/cultuurprijs. (Foto: Igor Link - stock.adobe.com)

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon kunnen hun kandidaat nomineren voor de Stimuleringsprijs Cultuur van Hollands Kroon 2022. Voor de Stimuleringsprijs komen personen, stichtingen, verenigingen, instellingen enzovoort in aanmerking. De voorwaarde is dat zij korter dan vijf jaar bestaan. Ook moeten zij een bijzondere belofte voor de cultuur in Hollands Kroon zijn. De Stimuleringsprijs is een geldprijs van € 2.500,-. Naast de geldprijs ontvangt de winnaar ook een kunstwerk.

Voorwaarden voor kandidaten

Er zijn nog meer voorwaarden. Zo moet er sprake zijn van een prestatie op het gebied van cultuur die van uitzonderlijke meerwaarde is voor Hollands Kroon. Ook moet er een verbinding zijn met de gemeente.

Nomineren kan op website van Cultuurplatform Hollands Kroon: cphk.nl/cultuurprijs. Een motivering is verplicht, met uitleg waarom de genomineerde kandidaat een prijs verdient. U kunt tot 1 maart online nomineren op de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon.

Uitslag bepaald door publiek en vakjury

Het Cultuurplatform selecteert uit de ingezonden kandidaten 5 genomineerden. Inwoners van Hollands Kroon kunnen dan hierop in april hun stem uitbrengen. Daarna kiest een vakjury de winnaar van de Stimuleringsprijs Cultuur Hollands Kroon. Hierbij houden zij rekening met de uitslag van de publieksstemming. De prijs wordt uitgereikt in juni 2022 in een feestelijke bijeenkomst.

Bron: gemeente Hollands Kroon

Wordt het een schilder?