'Gezelligheid op het water tijdens zeildagen voor mensen met een beperking'

Nieuws

REGIO - Op het Amstelmeer vonden vrijdag 20 juni en zaterdag 21 juni voor de zestiende keer de zeildagen voor mensen met een beperking plaats. De zeildagen, georganiseerd door Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Den Helder/Sportservice Schagen, trok dit jaar weer zo’n negentig belangstellenden.
De zeilers werden vrijdag en zaterdag om 8.30 uur verwacht in het clubhuis van de Watersport Vereniging Amstelmeer (WVA) om vervolgens, na een kopje koffie of thee en een praatje van de organisatie, gezamenlijk het water op te gaan voor een mooie zeiltocht. In het zonnetje ging vrijdagochtend de eerste zeildag van start. Om 12.00 uur kwamen de zeilers terug om in het clubhuis te genieten van een heerlijke nasimaaltijd. Nadat iedereen zich binnen had opgewarmd, gingen de zeilers het water weer op voor een tweede tocht. Rond de klok van 16.00 uur keerde alle sloepen terug naar de haven en kon iedereen, onder het genot van een drankje, de dag afsluiten in de kantine. De organisatie kijkt terug op twee prachtige en gezellige zeildagen. Alle deelnemers hebben enorm veel plezier gehad. De organisatie wil alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun enorme inzet. Zonder de hulp van alle vrijwilligers zou dit tweedaagse evenement niet te realiseren zijn! Kijk voor foto’s van de zeildagen op www.aangepastsporten.info.
Bel voor meer informatie over aangepast sporten met Iris van Paridon, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord- Holland, tel. 0224-214774 (Schagen) of tel. 0223-684726 (Den Helder) of mail naar: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.