Opendag Schietsport Vereniging de Wieringermeer

Nieuws
Kom je ook naar de open dag?
Kom je ook naar de open dag? (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Schietvereniging Wieringermeer houdt zondag 7 mei haar jaarlijkse open dag. Eenieder is tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom in het verenigingsgebouw gelegen aan het bospad bij de velden van voetbalvereniging DWOW.

Op de vereniging worden de volgende disciplines geschoten: luchtpistool, luchtgeweer, klein kaliber pistool, revolver, klein kaliber geweer en klein kaliber karabijn.. De vereniging telt ongeveer 80 leden in de leeftijd van tien tot 80 jaar, zowel mannen als vrouwen. Er wordt geschoten op de dinsdag- en vrijdagavonden. In de maanden november en december is er ook de mogelijkheid om op de zondagochtend te schieten van 11.00 tot 14.00 uur. Door de leden wordt geschoten met lucht en vuurwapens van de vereniging. Ook kan men met eigen (pers)lucht wapens en klein kaliber vuurwapens, van het kaliber .22, schieten.

Schoten lossen

Wie eens wil kijken wat de schietsport inhoud en onder begeleiding een paar schoten wil lossen is van harte welkom op de open dag. Degenen die enthousiast zijn kunnen daarna drie introductielessen nemen. Wie lid wenst te worden, wordt eerst aspirant-lid waarna men een ‘eigen verklaring’ dient in te vullen en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. Zodra deze verklaring binnen is kan het lidmaatschap definitief worden. Kinderen onder de zestien jaar zijn vrijgesteld van het VOG maar dienen wel schriftelijke toestemming van hun ouders te hebben.

Fijne kneepjes

Tot het lidmaatschap definitief is mag alleen worden geschoten met luchtwapens. Dit geschiedt onder begeleiding van de instructeurs die de eerste beginselen en later de fijne kneepjes van de schietsport bijbrengen. Wie tijdens de vuurproef heeft laten zien dat redelijk doelgericht maar vooral veilig kan worden geschoten, kan op de clubavonden met verenigingswapens zelfstandig schieten. Ook kan in dat geval mee worden gedaan aan de competitieavonden en of wedstrijden. Voor verdere informatie (of voor wie niet in staat is naar de open dag te komen) kunnen belangstellenden terecht op de website van de vereniging: svdewieringermeer.com en op Facebook. Het adres van de schietvereniging is Prinses Irenestraat 19C in Wieringerwerf.