Boer Ayoub op bezoek in Hollands Kroon

Nieuws
Ayoub gaat langs bij Boer Reijer in Hippolytushoef.
Ayoub gaat langs bij Boer Reijer in Hippolytushoef. (Foto: Gemeente Hollands Kroon)

HOLLANDS KROON - Ook dit jaar kwam boer Ayoub weer op bezoek in Hollands Kroon om meer te ontdekken over onze prachtige en innovatieve agrarische sector. Hij gaat op zoek naar ‘de boer van de toekomst’ en nieuwe manieren van produceren. Want hoe ziet dit er nu eigenlijk uit? We hebben in Hollands Kroon veel innovatieve agrariërs. Er is dan ook geen betere plek om dit te ontdekken dan in de agrarische hoofdstad van de toekomst!

Boer Ayoub Louihrani staat bekend als de eerste Marokkaanse boer in Nederland. Met zijn persoonlijkheid verovert hij in zijn realityserie voor KRO-NCRV de harten van de kijkers thuis.

In de eerste aflevering gaat Ayoub langs bij Boer Reijer in Hippolytushoef. Boer Reijer is een jonge melkveehouder en heeft als enige Noord-Hollandse boer een mini-melkfabriek op zijn eigen erf.

Binnenkort volgen er nog meer afleveringen van Boer Ayoub. Ayoub gaat namelijk ook op bezoek bij Nanco Lont in Wieringerwerf. Nanco is natuurinclusieve akkerbouwer en meest vogelvriendelijke agrariër van 2021. Hij kan Ayoub van alles vertellen over bloemrijke akkerranden en natuurlijke plaagbestrijders. Daarnaast is Ayoub nog te vinden bij Sandra en Siem Munster. Zij hebben hun eigen duurzame bloembollen bedrijf in Slootdorp. Ook gaat Ayoub naar Rick Schenk in Anna Paulowna. Samen met zijn vader heeft hij een akkerbouwbedrijf en onderzoeken zij verschillende manieren van waterbeheer op het agrarisch bedrijf om zo in te spelen op klimaatverandering. 


 Afgelopen jaar is Ayoub ook op bezoek geweest in Hollands Kroon bij Ilse Boersen op Wieringen. Hier heeft Ilse samen met haar bonusvader Wim een melkveehouderij en ijsmakerij.