Soeptoer langs agrarische bedrijven

Nieuws
 Bij de laatste boerderij is er voor iedereen een kopje soep.
Bij de laatste boerderij is er voor iedereen een kopje soep. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON – Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) en LTO Hollands Kroon organiseren samen een interessante én lekkere fietstocht langs agrarische bedrijven op zaterdag 17 juni. Deze gezonde soeptour past helemaal bij de doelstelling van SSWW om bewegen, welzijn en elkaar ontmoeten te bevorderen in de Wieringermeer. De soeptour is voor alle leeftijden.

Inschrijven kan tot 12 juni

Speciaal voor senioren is er voorafgaand aan de fietstocht de inspirerende bijeenkomst ‘Veilig en Langer thuis’ in de Cultuurschuur. Van tien tot twaalf kun je daar verschillende presentaties bijwonen over gezondheid, bewegen, valpreventie en praktische zaken van het langer thuis wonen. Daarnaast kunt u bij diverse standjes meer informatie krijgen over activiteiten voor senioren in de Wieringermeer. Om 12 uur kun je op de fiets stappen en deelnemen aan de soeptour.

De soeptour is een fietstocht waarbij ongeveer 30 kilometer afgelegd gaat worden door onze mooie Wieringermeerpolder. Onderweg worden 5 boerderijen aangedaan waar bij elke boerderij een ingrediënt voor een verse groentesoep, een wortel-prei soep om precies te zijn, opgehaald kan worden. Door de schuur, over het landpad, het ophalen van de groenten leid je langs bijzondere plekken. Je krijgt ook het recept waar de bereidingswijze voor de soep uitgebreid op omschreven staat. Dit wil je niet missen!

De fietstocht wordt gestart tussen 12.00 en 13.00 uur vanaf de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Bij de laatste boerderij is er voor iedereen een kopje soep.

Om een goede inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid groenten die klaargelegd moeten worden wordt gevraagd je even aan te melden via mailadres info@agrarischehoofdstad.nl. Onder vermelding van: Naam, aantal deelnemers en een telefoonnummer.

Na inschrijving krijg je een bevestiging. Deelname aan de soeptour is gratis. Inschrijven kan tot maandag 12 juni 2023.