Zomers kledingpakket voor inwoners van Hollands Kroon

Nieuws
Present biedt hulp in de vorm van een zomers #kledingpakket.
Present biedt hulp in de vorm van een zomers #kledingpakket. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Helaas zijn er in gemeente Hollands Kroon en omstreken heel veel inwoners met zo weinig inkomen dat het kopen van kleding geen vanzelfsprekendheid is. Het extra #vakantiegeld wordt vanwege krappere financiële situaties uitgegeven aan andere dingen, energiekosten en gestegen prijzen voor boodschappen.

Daarom vinden de mensen van Stichting Present Hollands Kroon, het fijn dat Het Boetje van Present mensen die het (even) moeilijk hebben hulp te kunnen bieden in de vorm van een zomers #kledingpakket. Een beperkt aantal mensen mag in de winkel van Present vijf gratis kledingstukken uitzoeken. Een jas, een paar schoenen, een shirt, een broek, rok of jurk. Ook wordt eventueel ondergoed en accessoires meegegeven.

Verzorgd

“Hoe weten wij of iemand het (even) moeilijk heeft? Dat weten we veelal via onze partners (maatschappelijke organisaties) die mensen naar ons verwijzen. We werken hiervoor op afspraak, zodat we weten wie er komt”, meldt een medewerker van Present. “Veel mensen komen hier gewoon voor een praatje, ze moeten vaak wel een drempel over om naar een tweedekans kledingwinkel te gaan. Vaak als ze eenmaal bij ons binnen zijn geweest, krijgen we te horen: ‘Oh, wat een mooie kleding en wat ziet het er verzorgd uit en wat is het leuk en gezellig bij jullie’.”

Aanmerking

Ken jij iemand of ben jij iemand die hiervoor in aanmerking komt, meld je dan aan via het contactformulier op de website https://stichtingpresent.nl/hollandskroon/contact/ en dan bij onderwerp Anders > Zomers Kledingpakket 2023 en anders een email naar boetje@presenthollandskroon.nl

Dit initiatief is mede tot stand gekomen door toekenning van een gift van De Beuk Organisatieadvies.