Art&Planet: een weekend van kunst, geschiedenis en milieubewustzijn

Nieuws
 Het Joods Werkdorp in Wieringermeer.
Het Joods Werkdorp in Wieringermeer. (Foto: Kenneth Stamp)

WIERINGERMEER  - In het weekend van 30 september en 1 oktober opent Het Joods Werkdorp Wieringermeer zijn deuren voor een opmerkelijke expositie genaamd ‘Art&Planet’. Dit evenement belooft een boeiende mix van kunst, geschiedenis en milieubewustzijn te bieden, met tal van activiteiten voor jong en oud. Het is een kans voor bezoekers om zich onder te dompelen in de wereld van geëngageerde kunst en de impact van het menselijk handelen op onze planeet te verkennen.

Dit evenement heeft voor elk wat wils. Enkele hoogtepunten uit het programma zijn: fascinerende installaties en zeefdrukken die een diepgaand perspectief bieden op milieukwesties. Inspirerende kraampjes en boeiende sprekers die inzicht geven in de thema’s van de expositie. Kinderen kunnen deelnemen aan een workshop met als titel ‘Ontwerp je eigen achterkant’,  waar ze hun creativiteit kunnen verkennen en hun eigen kunstwerken kunnen maken.

Het Thema

De expositie draait om het ‘menselijk moeten’ en de impact daarvan op onze planeet. Het biedt een podium voor geëngageerde kunst die openstaat voor wetenschap, journalistiek en activisme. Bezoekers worden uitgenodigd om na te denken over hoe ons gedrag de wereld om ons heen beïnvloedt en hoe kunst kan worden ingezet als een krachtig medium voor verandering.

Bijzondere sprekers

Op de openingsdag, 29 september 2023, kunnen bezoekers inspirerende sprekers verwachten, waaronder:

Ellen Klaus, die intrigerende interviews zal houden. Klimaatburgemeester Wiebe van Erkelens.Bioloog en P.C. Hooft-prijs laureaat Tijs Goldschmidt. Filosoof en auteur Lisa Doeland.Historicus Joël Cahen. Dichter Selma Lagewaardt en musicus Hans Tonino en Helmar van Rooy, de initiatiefnemer van Art & Planet.


Helmar van Rooy, initiatiefnemer van Art & Planet - Foto: Kenneth Stamp

Naast deze sprekers zijn er ook andere boeiende bijdragen aan de opening en de expositie, variërend van workshops en catering tot muziek, fotografie en gesprekspartners. Het evenement belooft een rijke en gevarieerde ervaring te worden.

Locatie

Art&Planet vindt plaats in Het Joods Werkdorp Nieuwesluis, voorheen bekend als Art & Project. Het adres is Nieuwesluizerweg 42, 1774 PE Slootdorp, met parkeergelegenheid aan de Waardweg, achter het gebouw. Voor het volledige programma en meer informatie over Art&Planet kun je terecht op artandplanet.com.