Skatepark de Meet is toe aan vernieuwing

Nieuws
Een sfeerimpressie van de nieuwe situatie.
Een sfeerimpressie van de nieuwe situatie. (Foto: aangeleverd)

NIEUWE NIEDROP - Sinds begin 2022, is er een burgerinitiatief gestart met als doel; herinrichting van de sport- en speelvoorzieningen in het park de Meet. De huidige voorzieningen zijn sterk verouderd, in slechte staat en soms ronduit gevaarlijk.

De initiatiefnemers hebben samen met gemeente, Stichting ‘Vrienden van park de Meet’, nabijgelegen scholen én met enkele gespecialiseerde bedrijven gekeken naar welke mogelijkheden er zijn om er een duurzame en aantrekkelijke plek van te maken waar de jeugd elkaar door midden van sport en spel kan ontmoeten.

Zowel het huidige voetbalveld, welke ook wordt gebruikt voor het bedrijfsvoetbal, als ook het pannaveld zullen blijven bestaan. Naast het pannaveld zal een nieuw geasfalteerd sportveld met (multifunctionele)doelen worden aangelegd. De losse skate-elementen zullen plaatsmaken voor een pumptrackbaan. Een pumptrack is een combinatie van een skatepark en BMX baan, een vandalismeproof, geasfalteerd parcours met heuvels en dalen, waar iedereen terecht kan met skateboards, inlineskates, stuntsteps, BMX-fietsen en zelfs de allerkleinsten op hun loopfietsjes. Er omheen zal nieuwe beplanting komen en een aantal bankjes. Door de inpassing met groen en het verminderen van de hoeveelheid asfalt wordt de biodiversiteit vergroot op deze locatie, is er minder horizonvervuiling en krijgt het een vriendelijkere uitstraling.

De gemeente is zeer betrokken en enthousiast over de plannen en heeft reeds een deel van het benodigde budget beschikbaar gesteld, evenals een aantal door de organisatie aangeschreven fondsen. Maar er zijn nog onvoldoende financiën om alles te realiseren. Daarom hebben zij ook jouw hulp hard nodig. Via bijgaande QR code kun je een donatie doen. Mocht je als bedrijf dit initiatief willen ondersteunen, neem dan contact op met de organisatie voor de mogelijkheden.


Via deze QR code kun je een donatie doen.

Scan mij!