De Robbenoordbosloop: een sportief avontuur in de natuur

Nieuws
Mis deze kans niet om actief te genieten.
Mis deze kans niet om actief te genieten. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Een sportief evenement op de agenda dat hardloopliefhebbers niet willen missen: de Robbenoordbosloop op zondag 1 oktober. Dit jaar belooft het weer een geweldige dag te worden, waarbij deelnemers de kans krijgen om te genieten van de prachtige en toegankelijke paden van het Robbenoordbos.

De AVWieringermeer e.o. heeft een uitdagend parcours uitgezet met rondes over verschillende afstanden, zodat er voor iedere loper iets te beleven valt. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint, je kunt kiezen uit maar liefst zes verschillende afstanden variërend van 2,5 kilometer tot 15 kilometer. Vooral de 15 kilometer is de ideale voorbereiding voor de najaarslopen die eraan zitten te komen. Speciaal voor de jeugd is er een leuke ronde van 1 kilometer. En dankzij de elektronische tijdwaarneming weet je altijd precies waar je staat wat betreft je conditie.

In de herfst is het Robbenoordbos op zijn mooist, met zowel verharde als onverharde paden die prima te belopen zijn met gewone hardloopschoenen. 

De start van de Robbenoordbosloop is om 10 uur, tegenover het grote ronde parkeerterrein aan de Sluitgatweg. Inschrijven kan bij de AVW caravan voor slechts €2,50 inschrijfgeld voor niet-leden. En als beloning na afloop staat er een heerlijk kopje koffie met een koekje op je te wachten.

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek www.avwieringmeer.nl