Recorddeelname verwacht voor Snertloop

Nieuws
De Snertloop kent dit jaar een ander parcours.
De Snertloop kent dit jaar een ander parcours. (Foto: aangeleverd)

’t VELD – De Snertloop van trimloopvereniging TAV’80 uit ’t Veld stevent af op een nieuw deelnamerecord. Er zijn nog maar ruim honderd startnummers te vergeven op de wedstrijdlopen over 5, 11 en 16 kilometer op zondag 10 december. Voor de wandeltochten (zelfde afstanden) is er geen deelnemerslimiet. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 6 december.

De Snertloop kent dit jaar een ander parcours. Start en finish zijn deze keer aan de Koggeweg vanaf het terrein van J&T Bloembollen, schuin tegenover de volkstuinen. Hiervandaan wordt een stukje Nieuwe Niedorp aangedaan, waarna het noordelijker gaat richting Moerbeek en Lutjewinkel. 

De Rijdersstraat ter hoogte van het sportcentrum van VZV ligt half december open vanwege werkzaamheden. Daardoor kan het traditionele start- en finishgebied niet worden gebruikt en kent het loop- en wandelevenement een ander parcours. J&T Bloembollen helpt de Snertloop uit de brand door haar terrein beschikbaar te stellen voor start en finish. Kleed- en douchegelegenheid zijn wel gewoon op het VZV sportcomplex. Vanaf hier is het een klein stukje lopen naar het nieuwe startgebied; precies een mooie afstand voor een warming-up. 

Recorddeelname

Vorig jaar was er met een recorddeelname sprake van een zeer succesvolle Snertloop. Nu ziet het er dus naar uit dat er nog meer lopers aan de start staan. De Snertloop biedt een fraai en snel polderparcours dat vanaf ’t Veld richting Moerbeek en Lutjewinkel voert. De route is afwisselend, maar kent ook volop lange stukken waarin je heerlijk in een ritmische flow kunt lopen. Al met al is het een selectief parcours voor wie de krachten wil meten met mede-lopers of juist voor zichzelf wil nagaan hoe hij of zij ervoor staat. Aan de finishlijn wacht voor iedere deelnemer een heerlijk emmertje ambachtelijk bereide snert van slagerij Broersen uit ’t Veld.

De wandelroute is gelijk aan die van de hardlopers. Deelnemers kunnen onderweg voor koffie en wat lekkers weer opsteken bij Culturhuis De Klok in Lutjewinkel.

Inschrijving

De inschrijving voor de loop is al gaande; inschrijven kan tot en met woensdag 6 december via www.tav’80.nl. Deelname kost €12,50 voor de 5, 11 en 16 kilometerwedstrijd en €6 voor de wandeltocht. Wandelaars kunnen op zondag 10 december vanaf 9.00 uur van start. Het startschot voor de wedstrijdlopen klinkt om 10.30 uur.

Gratis meetrainen

TAV’80 biedt onder de noemer ‘Loopvember’ de mogelijkheid om je optimaal op de Snertloop voor te bereiden door op dinsdag- en donderdagavond vrijblijvend mee te trainen op de baan op sportcentrum VZV aan de Rijdersstraat in ’t Veld. Niet in je uppie lopen langs lange, lege polderwegen dus, maar lekker samen met andere lopers op de verlichte (schelpen)baan: wie het licht heeft gezien, traint bij TAV, zogezegd. De trainingen beginnen steeds om 19.45 uur. Meedoen is gratis, geheel vrijblijvend en kan de gehele maand november en december. Ook wie nog niet zeker weet of hij of zij mee gaat doen aan de Snertloop, is genoemde maanden welkom om mee te trainen.