Bijzondere kerst in het Cultuurkerkje Oudesluis

Nieuws
Josje de Baat
Josje de Baat (Foto: facebook)

OUDESLUIS- Een bijzondere bijeenkomst in het Cultuurkerkje rond de kerstviering op 16 december. Geen traditionele kerstviering of kerstverhaal. Er is gekozen voor een bijzondere opzet. De vrouwenzanggroep PinkGin! Zingt easy listeningmuziek, een vorm van pop- en amusementsmuziek. De muziek wordt afgewisseld met mooie verhalen verteld door Josje de Baat.

PinkGin!  bestaat uit: Antoinette, Cathy, Elles, Jeroen en Marco. Sinds april 2022 zingen zijn driestemmige easy listening muziek. Ze treden op met begeleiding van twee gitaristen en zingen bestaande nummers van onderandere Goldplay, The Eagles en The Bluebirds. Dit alles is tot stand gekomen dankzij de wekelijkse zangles bij Triade in Den Helder onder leiding van Hanneke Bergsma. Tijdens het kerstoptreden zingen zij Nederlandse en Engelse liedjes. 

Josje de Baat

Josje vindt het heerlijk om verhalen te vertellen. Ze volgde diverse workshops en cursussen aan de Vertelacademie in Utrecht en bij individuele vertellers om het verhalen vertellen professioneler te maken. In een verhaal wordt de ‘held’ opgeroepen iets te doen. Om zijn doel te bereiken moet hij allerlei tegenslagen overwinnen (draken verslaan). Uit deze of een andere wereld is er altijd iets of iemand die hem of haar helpt op zijn tocht. Als hij of zij moed toont en luistert naar goede raad overwint hij de beperkingen in zichzelf.

Cultuurkerkje Noorderweg 14a in Oudesluis. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 10 euro inclusief koffie/thee. Reserveren bij de ingang of via www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop.