De 10 vragen aan... Monique de Vries-Bosmans

Nieuws
Monique de Vries-Bosmans.
Monique de Vries-Bosmans. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Hollands Kroon aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Monique de Vries-Bosmans. Echtgenoot, moeder en oma van. Werkzaam als coördinator bij Stichting Present Hollands Kroon en tevens coördinator bij kringloopwinkel Het Boetje van Present in Middenmeer. Daarnaast al 8 jaar vrijwilliger in diverse expertteams bij Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Mijn vrije tijd breng ik graag door met wandelen, fietsen en ik hou van reizen maken.

Waar ben je geboren?

In het mooie vestingplaatsje Elburg aan de rand van het Veluwemeer. Een pittoresk stadje. Op mijn 18e ben ik verhuisd naar Callantsoog, daar kwam ik overigens al sinds mijn 4e jaar op vakantie op een camping waar mijn ouders een vaste staanplaats hadden. En 18 jaar later ben ik naar Wieringerwerf verhuisd.

Wat heb je met deze gemeente?

Ik ben hier een kleine 20 jaar geleden komen wonen met mijn gezin vanuit Callantsoog. Op zoek naar een dorp met voorzieningen voor jonge gezinnen zoals scholen, winkels, sport en recreatie. Ik geniet hier volop van de bossen, het water en de leuke dorpen en steden om mij heen.

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Dat zijn er diverse. Als het mooi weer is vind ik het prachtig om te fietsen op Wieringen, via Westerland naar de Waddenzee en dan langs de dijk naar Den Oever en daar een gebakken visje eten en dan door de bossen weer terug naar Wieringerwerf. In de herfst zijn de bossen hier prachtig om te wandelen met al haar mooie kleurenpracht.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

De warme contacten en het netwerk wat ik door de jaren heen heb opgebouwd in deze gemeente, daar waar Callantsoog veel individualistischer is ingesteld doordat er meer toeristen dan inwoners zijn. Hier ben ik geen toerist in eigen dorp.

Wat is je advies aan de burgemeester?

Ga zo door. Ik heb het nu niet over functie en het bestuurlijke gedeelte maar als persoon. Onze burgemeester Rianne is zichtbaar binnen onze gemeente. Ik heb haar een aantal keren persoonlijk ontmoet en vind haar een mooi mens. Ik zou het leuk vinden als ze eens een bezoek komt brengen aan Het Boetje van Present in Middenmeer om eens een gesprekje aan te knopen met de vrijwilligers en een mooi kringloopjuweeltje te shoppen.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Heb vertrouwen, het komt goed! Dat is een oneliner die ik zelf ook vaak probeer toe te passen, daar waar het kan.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik dol op fotograferen ben, iedere dag maak ik foto´s en geniet hiervan. Ik heb 10 jaar lang gewerkt als professioneel (portret)fotograaf, met als specialisme zwangerschaps-, baby- en bruidsreportages. Destijds, eind jaren ´90 was ik als fotograaf van Unique Foto zeer uniek. Ik fotografeerde honderden zwangere vrouwen en baby´s in mijn studio en op locatie. En omdat het een unieke fotostijl was, heb ik ook mooie reportages en geboortekaartjes in opdracht van diverse BN-ers mogen maken. Verder ben ik, wie ik ben, Monique.

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Het beste? Dat is er niet 1 specifiek… en eerlijk is eerlijk ik eet niet heel veel in restaurants. Het komt wel eens voor dat we wat te vieren hebben en dan uit eten gaan, maar dan is het vaak ergens buiten Hollands Kroon, want het allerliefst kook ik zelf thuis.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Als opvolger nomineer ik Ted Moelker. Ted kom ik regelmatig tegen in de Cultuurschuur, of andere aangelegenheden waar onze vrijwilligersharten elkaar ontmoeten.