Alle kerstmarkten in Hollands Kroon 2023

Nieuws
Geniet van de gezellige kerstsfeer in Hollands Kroon.
Geniet van de gezellige kerstsfeer in Hollands Kroon. (Foto: Adobe Stock)

HOLLANDS KROON - De feestelijke kerstsfeer komt tot leven in Hollands Kroon met een reeks betoverende kerstmarkten en evenementen. Ontdek de warmte van het seizoen en geniet van gezelligheid met vrienden en familie op verschillende locaties in de gemeente.

Alle kerstevenementen op een rijtje:

  • Lutjewinkel - Dorpshuis De Lutters (9 december, 13:00 - 23:00) In Lutjewinkel komt het kerstgevoel tot uiting in Dorpshuis De Lutters. Hier kun je niet alleen prachtige kerstbomen kopen, maar ook rondstruinen op een sfeervol marktje in het clubgebouw. De festiviteiten worden bekroond met een gezellige borrel. Let op: voor dit evenement is een ontheffing verleend op basis van artikel 35 AW.
  • Kolhorn - Kerstdorp met Versierde Bruggen en Tuinen  In december wordt in Kolhorn een ‘kerstmarkt’ georganiseerd. De inwoners versieren hun huizen en tuinen met lichtjes waardoor het toch al pittoreske dorpje een lust voor het oog zal zijn.  Het startsein wordt gegeven op vrijdagavond bij De Horn, wanneer de inwoners, onder het genot van chocomel, glühwein en kerstliedjes op de achtergrond, kunnen genieten van een kerstverhaal en een kinderkoor Zaterdag is er tussen 15:00 en 21.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur van alles te zien, te beleven, te maken en te kopen. Je bent van harte welkom bij de inwoners thuis. Verder kun je de Kerstman en elven tegenkomen.  Alle deelnemers zullen duidelijk herkenbaar zijn en de locaties genummerd. Om niets te missen wordt aangeraden de nummering te volgen; zo kom je vanzelf langs alle deelnemers en langs alle mooie plekjes in Kolhorn. Voor verdere informatie over het aanbod en de tijden verwijzen zij jou graag naar de flyer, die bij alle deelnemers ligt en naar de Facebookpagina: Kerstdorp Kolhorn. 
  • Anna Paulowna - Sporthal Veerburg (16 december, 11:00 - 21:00 en 17 december, 10:00 - 17:00) Laat de kerstmagie beginnen in Sporthal Veerburg tijdens het evenement ‘Let The Christmas Magic Begin’. Op 16 december kunnen bezoekers van 11:00 tot 21:00 uur en op 17 december van 10:00 tot 17:00 uur genieten van een betoverende kerstmarkt op Sportlaan 21 te Anna Paulowna.
  • Anna Paulowna - Sluisplein (10 december) Op 10 december wordt het Sluisplein in Anna Paulowna omgetoverd tot een bruisende kerstmarkt. Geniet van de gezelligheid en ontdek unieke kerstcadeaus terwijl je omringd wordt door feestelijke lichtjes.
  • Breezand - Plein Brandweer / AAP (17 december) Op 17 december komt de kerstsfeer naar het plein bij de brandweer in Breezand.Er is voor ieder wat wils op de Winterfair. Naast diverse kraampjes zijn er ook speciale activiteiten voor de jeugd. Verwacht onder andere een (rol)schaatsbaan, een game ruimte, Coderdojo en JuniorIOT onder leiding van Bor Wijnker, waar jongeren leren solderen. Daarnaast zijn er verschillende winterspellen om aan deel te nemen. Uiteraard wordt ook goed voor de inwendige mens gezorgd met lekkernijen als oliebollen en glühwein. 
  • Hippolytushoef - Kerkplein (17 december) Op 15, 16 en 17 december word Hippolytushoef omgetoverd tot een heus winter wonderland! Drie dagen schaats plezier voor jong en oud met een echte koek en zopie tent. Ook vind je hier een kerstmarkt en is er een kerstparade.
  • Nieuwe Niedorp  - Kerstmarkt bij Winkelhart Niedorp (15 december) van 17:00 uur tot  21:00 uur. Beleef de magie van Kerstmis bij Winkelhart Niedorp. Kom genieten van muziek, proeverijtjes en een sfeervolle kerstmarkt terwijl je in kerstsfeer winkelt.