Inschrijving bloemendagen Anna Paulowna geopend

Nieuws
Kampioen Bloemendagen 2023
Kampioen Bloemendagen 2023 (Foto: Mello Media)

ANNA PAULOWNA -  Anna Paulowna en omgeving  zal van zaterdag 20 april t/m woensdag 24 april 2024 weer volop in bloei staan en zal de 69e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In de hele polder zijn tijdens de Bloemendagen mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen. Ook worden er volop activiteiten georganiseerd en staan de bollenvelden volop in bloei. Inschrijving om mee te doen met de Bloemendagen kan vanaf zondag 18 februari. Onder de eerste tien aanmeldingen wordt op traditionele wijze een Bloemendagentaart verloot.

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. 

Naast de mooie versierde straten en kunstwerken in de tuinen, worden er rondom de Bloemendagen ook vele activiteiten georganiseerd door inwoners zoals tentoonstellingen, rommelmarkten, closet-sale, workshops en andere gezellige activiteiten. 

Wil je dit jaar meedoen met de Bloemendagen? Ga samen met buren, vrienden en/of familie aan de slag en maak een mozaïek, versier de straat of een brug. Inschrijven kan vanaf 18 februari 2024 via www.bloemendagen.nl/inschrijven. Voor het organiseren van een nevenactiviteit kun je jezelf ook inschrijven.

Prijzen 

Vanaf 9.00 uur zaterdagmorgen rijden er jurywagens met juryleden de hele polder door om de in diverse categorieën onderverdeelde mozaïeken te beoordelen. De categorieën zijn: volwassenenmozaïeken, de toekomst (jongeren tussen de 13 en 20 jaar), jeugdmozaïeken (kinderen tot 13 jaar), werkstukken, brugversieringen, straatversieringen, Eigen Huis & Tuin / objecten, Bedrijven in Kleur, muziekprijs en de fantasieprijs.  Op zaterdagavond zal de prijsuitreiking zijn. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Deze dag is de afsluiting van een gezellige week prikken en de start van vijf dagen fleurigheid in de Polder en omgeving!