Lezing in Hippolytushoef over bezette Palestijnse gebieden en Israël

Nieuws
Mirjam van Dorssen vertelt over haar werk in Israël.
Mirjam van Dorssen vertelt over haar werk in Israël. (Foto: aangeleverd)

HIPPOLYTUSHOEF - Mirjam van Dorssen werkt ruim anderhalf jaar voor het Oxfam Novib programma in de bezette Palestijnse gebieden en Israël. Dinsdag 27 februari vertelt zij over haar werk in de afgelopen maanden.

Oxfam geeft ondersteuning aan Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever inclusief Oost Jeruzalem en de Gaza strook. Ook werkt Oxfam samen met Israëlische mensenrechtenorganisaties. Sinds het uitbreken van de oorlog, 7 oktober vorig jaar, verleent Oxfam, samen met Palestijnse partnerorganisaties, noodhulp aan de Palestijnse bevolking in Gaza. Dit gaat echter zeer moeizaam wegens de aanhoudende bombardementen en omdat hulpgoederen slechts mondjesmaat Gaza binnen kunnen komen.

Ook pleit Oxfam voor een einde aan het geweld, zodat burgers beschermd worden en er veilig hulp geboden kan worden, en voor de onmiddellijke vrijlating van de gijzelaars. Mirjam heeft dagelijks contact met Oxfam collega’s in Gaza die ondanks de levensbedreigende situatie waarin zij en hun gezinnen verkeren toch aan het werk zijn.

De lezing is in de Hippolytuskerk, Kerkplein, Hippolytushoef. Aanvang: 19.30 uur. 

Hulpgoederen voor Gaza.