Bloemrijk Breezand tijdens de Bloemendagen

Nieuws
Geniet van de bloemenprachten.
Geniet van de bloemenprachten. (Foto: aangeleverd)

BREEZAND- Anna Paulowna en omgeving zal van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 april weer volop in bloei staan en zal de 69e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In de hele polder zijn tijdens de Bloemendagen mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

De opening zal dit jaar in Breezand plaatsvinden op het plein van De Aap aan Zandvaart 57. Deze vindt plaats op zaterdagochtend 20 april tussen 09.45 en 10.45 uur, waar burgemeester Rian van Dam de Bloemendagen zal openen. Vanaf 09.45 uur kun je het versierde openingsterrein betreden en zul je verwelkomd worden door fleurige en kleurige klanken van zang en muziek verzorgd door Mario Vanacker en Breez’ Harmony.

Daarnaast worden er, in samenwerking met de Bloemendagen en Dorpsraad Breezand, activiteiten in Breezand georganiseerd.

Eén daarvan is de eerder genoemde opening. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde kenmerkende plekken van Breezand te bezoeken met de fiets (wandelen mag ook natuurlijk). Het startpunt van deze fietsroute is bij Bloemenlust aan de Burgemeester Lovinkstraat 3 te Breezand en het eindpunt is bij Vermaire Cultureel Historisch Ontmoetingscentrum aan de Wijdenes Spaansweg 57 te Breezand. Op het eindpunt is een aandenken te verdienen als de opdrachten, die in de fietsroute zitten, uitgevoerd zijn. De historische fietsroute is te vinden op de website van de Bloemendagen (www.bloemendagen.nl/bezoekersinformatie/fietsen). De fietsroute is actief in het weekend van 20 en 21 april.

Het Cultureel Historisch Ontmoetingscentrum van Vermaire beleeft tijdens de Bloemendagen haar opening. Hier kunnen jong en oud genieten van techniek van nu, de toekomst maar ook van het verleden. Verschillende objecten zijn te bezichtigen zoals tractoren, auto’s en andere werktuigen waar voorheen mee werd gewerkt. Onder begeleiding van Bor Wijnker van juniorIOT is er ook de mogelijkheid om zelf met techniek aan de slag te gaan. Tijdens het Bloemendagen weekend vinden er in het gebouw diverse exposities plaats met foto’s, schilderijen en keramiek die bewonderd kunnen worden.

Vanwege het succes van vorig jaar biedt de Bloemendagen dit jaar wederom de Bloemendagentrein aan om langs de bezienswaardigheden te rijden. Als extra opstapplaats naast het station Anna Paulowna, rijdt er deze editie ook een tweede Bloemendagentrein vanaf het Ceresplein Breezand. Beide treinen rijden alleen op de zaterdag en zondag. Meer informatie over vertrektijden zie www.bloemendagen.nl/bezoekersinformatie/bloemendagentrein/