Laat je kosteloos omscholen tot IT’er!

Partnerbijdrage
Laat je omscholen tot IT'er.
Laat je omscholen tot IT'er. (Foto: Guillaume Groen)

HOORN/REGIO - Azure Academy, het Horizon College in Hoorn en Microsoft bieden 40 mensen de kans om zich kosteloos op te leiden tot IT’er. De opleiding is op mbo-niveau, duurt 3 maanden en is voor mensen die het leuk lijkt om te werken in de IT. Azure Academy geeft de opleiding samen met het Horizon College in Hoorn. Tijdens de opleiding word je door de IT Academy West-Friesland gekoppeld aan werkgevers in de regio Noord-Holland. Interesse? Meld je dan aan via info@azure-academy.nl.

Partnerbijdrage dossier

De IT Academy West-Friesland maakt contact met werkgevers om de toekomstige IT’ers aan een baan te helpen. Danny van Soelen van de Academy: “Dit schooljaar zijn onze studenten aan de slag gegaan bij een tiental West-Friese bedrijven. Zo leren we van bedrijven wat hun behoefte is en vinden we zo goed mogelijk aansluiting tussen de opleidingen en de vraag.” Organisaties die op zoek zijn naar ICT-supportmedewerkers of Cloud specialisten, kunnen contact opnemen met Danny via 0653252395.

Talent benutten

Er is een tekort aan gekwalificeerd IT-personeel, maar talent blijft onbenut. De partners hebben elkaar gevonden in de ambitie om mensen die als IT’er aan de slag willen te ondersteunen door hen een opleiding te bieden. Erik Overzet van Azure Academy: “Wij zijn een landelijke IT-opleider en de samenwerking met het regionale Horizon College is voor ons interessant. Docenten leren van elkaar en verkleinen zo de kloof tussen vraag en aanbod.” 

Ook Patrick Colli, opleidingsmanager IT bij het Horizon College, ziet de voordelen: “IT komt terug in bijna ieder bedrijf, de behoefte aan goed personeel groeit in alle branches. Naast onze reguliere studenten, willen wij ook anderen een kans bieden op een mooie nieuwe stap.”

Voor Microsoft is dit ook een belangrijk project. Florien ten Hove licht toe waarom: “Wij willen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de regio. Werkgelegenheid in de IT is actueel en relevant. We zetten ook de specialistische kennis van onze medewerkers in, die gastlessen geven.”