Suppend zwerfafval rapen

Partnerbijdrage

REGIO - Buiten zijn. Genieten van water. De Alkmaarse grachten. Nanda leeft ervan op. Geen wonder dat ze een manier zocht om vaker de frisse buitenlucht te kunnen opzoeken. 

Die vond ze uiteindelijk, op een SUP-board om precies te zijn. Met haar board vaart ze de grachten af, op zoek naar zwerfafval om op te ruimen. Soms doet ze dat alleen, maar er gaan ook regelmatig mensen met haar mee tijdens zo’n clean-up. “Samen kunnen we het verschil maken.”

“Mijn missie is om de wereld elke dag een beetje mooier te maken”, gaat Nanda verder. “Met de SUP haal ik zwerfafval uit het water, om dit te sorteren en zo veel mogelijk te recyclen. Inmiddels organiseer ik met El Kombi regelmatig opschoonacties in de Alkmaarse grachten. Wie wil meehelpen, mag gratis mee.”

Zero Waste

“Hoe minder afval we creëren, des te beter. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken.” Een mooi voorbeeld is het meebrengen van een eigen beker, bakje en bestek als je ergens iets te eten haalt. Door stickers uit te delen aan winkels en restaurants in Alkmaar waar ze onverpakte voedingsmiddelen verkopen, hoopt Nanda zo veel mogelijk ondernemers én particulieren mee te krijgen in deze omschakeling. Ook hoopt ze dat mensen inzien dat de huidige consumptiemaatschappij een zware wissel trekt op onze aardbol.

“Als iedereen zijn steentje bijdraagt – en dat hoeft echt niet direct een heel drastische omschakeling te zijn – kunnen we de wereld met z’n allen een beetje mooier maken. Want eigenlijk wil ik over een paar jaar overbodig zijn met mijn schoonmaakacties!”

Help mee voor schoon water. Kijk op hhnk.nl/watergenietervan wat je naast suppen nog meer zelf kunt doen.