Lekker eten in Hollands Kroon

Toerisme
Lekker eten in Hollands Kroon.
Lekker eten in Hollands Kroon. (Foto: Pexels)

HOLLANDS KROON - Proeven wat Hollands Kroon te bieden heeft. Wij zetten de lekkerste en leukste restaurants voor jou op een rijtje. Geniet in je vrije tijd of tijdens je vakantie in Hollands Kroon van vis, vlees of vega. Kom ontspannen met een hapje en fruitige wijn op een prachtige locatie.

Culinair eten of een makkelijke hap

The Irish Cottage - het Verlaat

The Irish Cottage.

Taste the feeling of Ireland. The Irish Cottage is een kleine Ierse enclave in een oude stolpboerderij op het Verlaat. Vanaf 1883 is op deze plek al horeca gevestigd. Een breed publiek kan genieten van heel veel verschillende “producten”. Van de pubsfeer, een feest in de gezellige lounge, genieten van bijna 1000 whisk(e)y’s, van lekker uit eten in het vierkant van de stolpboerderij of in de tuin. Maak kennis met de ambachtelijke keuken, gebaseerd op de Ierse keuken en producten. Geniet van een diverse drank- en menukaart.

Kies uit vlees, vis, vegetarisch en veganistisch. Er is aandacht voor biologische items, zij kopen bij lokale ondernemers en er is aandacht voor het milieu.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

Restaurant ‘t Anker - Kolhorn

Restaurant ‘t Anker.

Na 25 fantastische jaren hebben Gepke en Arthur op 2 mei 2022 de sleutel van ‘t Anker over gegeven aan Alberto en Tanita. Met veel liefde en passie hebben zij altijd de gasten ontvangen. Zij zetten met een frisse blik en een bruisend team ‘t Anker voort zoals iedereen gewend is. Gastvrijheid, kwaliteit, samen, ontmoeten, gezellig, eerlijk, heerlijk, lekker, beleving en vakbekwaam. Zomaar een paar woorden die weergeven waar restaurant ’t Anker voor staat. Een restaurant met een goed aanbod van zowel vlees als vis en mooie wijnen passend bij de kennis en interesse. In de zomer kun je genieten van hun fleurige terras. ‘s Winters kun je heerlijk zitten in een van de sfeervolle ruimtes.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

Restaurant Veer - Anna Paulowna

Restaurant Veer.

Vanaf 16 juni kun je weer genieten van koffie met gebak, een heerlijke lunch, diner of gewoon gezellig een borreltje in het karakteristieke pand aan het water van het Lage oude Veer of op het terras. Het restaurant bevindt zich voor de ingang van dierenpark Landgoed Hoenderdaell. Dit is ook een aanrader voor kids, na een dagje uit kun je aanschuiven in het restaurant. De menukaart heeft voor ieder wat wils.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

Restaurant Bruisend - Den Oever

Restaurant Bruisend.

In het hartje van Den Oever schittert restaurant Bruisend. Geniet van puur eten, bijzondere gerechten en de lekkerste wijnen op het zonovergoten terras of in het gemoedelijke restaurant. Ze dragen graag de grote passie voor eten en drinken aan je over. Serveren waar jij blij van wordt met authentieke recepten uit alle uithoeken van de wereld. Soms traditioneel, vaker nog vermengd met invloeden uit andere continenten. Volgens de eigenaren hebben alle gerechten op de kaart één ding gemeen: je wordt er blij van!

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

La Première - Anna Paulowna

Restaurant La Première.

Van vrijdag tot en met zondag kun je voor het diner aanschuiven bij La Première. Elk weekend bieden zij een wisselend 5-gangenmenu, inclusief een glaasje bubbels om te proosten voor een vaste prijs. Dit noemen zij hun jubileum menu. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een 3- of 4-gangenmenu. Wat je ook kiest, het is een kunstwerkje op je bord. 

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

De Dikke Bries - Den Oever

De Dikke Bries.

Aan de jachthaven van Den oever vind je De Dikke Bries, al 22 jaar een vertrouwd adres van vele gasten. Ze staan van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17:00 uur voor u klaar. Op zondags openen zij 12:00 uur.  Je kunt gezellig lunchen, borrelen, koffie drinken met iets lekker of a la carte dineren. Door de variatie aan tafels en stoelen, van antiek tot aan hedendaags meubilair, welke o.a. komen uit diverse kringloop winkels, of worden door gasten aangedragen. Het kan toch bijna niet anders dat je jezelf thuis en op je gemak gaat voelen. Vorig jaar is er zelfs een lounge ruimte gecreëerd waarin je gezellig met elkaar kunt borrelen

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

Bar Bistro de Burg - Van Ewijcksluis

Bar Bistro de Brug.

Laat je in de watten leggen op deze unieke locatie aan de haven in van Ewijcksluis. Hier kun je genieten van een compleet diner in de sfeervolle serre – of een borrel aan de gezellige bar. Kom langs voor diverse mogelijkheden. Denk aan personeelsfeesten, catering, buffet, lunch, diner en een snelle hap. Het restaurant heeft een makkelijke menu kaart, dus ook ideaal voor het gezin met oudere kinderen.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

Restaurant Wereldwonder - ‘t Veld

Restaurant Wereldwonder.

Restaurant Wereldwonder is in de afgelopen 2.5 jaar in de volksmond een geliefde plek geworden onder de buurtbewoners van ‘t Veld en omstreken! Je kunt hier genieten van een gevarieerd aanbod aan sushi, grill en wokgerechten. Lekker voor jong en oud, geen probleem om de kids mee te nemen dus. Het is gevestigd aan de Rijdersstraat 89. Wil je toch de deur niet uit? Bestellen is ook mogelijk!  

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.

Lotus Wokplaza - Wieringerwerf

Genieten van een buffet vol lekkers. Stel je eigen rechten samen of geniet van vers gemaakte sushi. De Chinese koks maken gebruik van elke mogelijke combinatie voor het bereiden van hun gerechten. Vaak wordt de ‘dubbele’ kook-techniek toegepast. Deze kook-techniek kan o.a. zijn: stomen, frituren, braden, grillen, bakken, wokken etc. Veel gerechten worden aan het einde van de bereiding nog extra gewokt. Lotus Wokplaza is ook geschikt voor kleine kids!

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website.