Optreden koor met zangduo in de Keesschuur

Uitgaan
Het Helderse koor HDK Vocaal.
Het Helderse koor HDK Vocaal. (Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA - Het Helderse koor HDK Vocaal staat op zondag 18 februari op het toneel in de Keesschuur. Als gasten nemen zij mee: het zangduo Ruud & Lusanne.

Het driestemmig dameskoor uit Den Helder heeft een zeer gevarieerd repertoire. Verschillende stijlen worden bezongen. Wat opvalt zijn de prachtige pianopartijen die bij deze liedjes geschreven zijn. De 24 dames van HDK Vocaal zijn daarom ook zeer blij dat zij op elke repetitie begeleid en gestuurd worden door hun ervaren pianiste Annelies Komen. Zij oefenen elke woensdagavond in het gebouw van Triade in Den Helder. 

In de Keesschuur mogen zij weer een beroep doen op Paul Sanders. Als gastdirigent gaat hij er samen met Annelies en de koorzangeressen een mooie en muzikale middag van maken. Ruud & Lusanne leerden elkaar kennen in de bluesband ‘Booze and Blues’ waar zij beiden in speelden. Ruud als gitarist en Lusanne als zangeres. Toen de band uiteen viel zijn zij samen doorgegaan als akoestisch duo. Zij hebben inmiddels een groot repertoire opgebouwd. De focus ligt op mooie luistermuziek, country, blues en soul. Inspiratiebronnen zijn Eva Cassidy, Ilse de Lange, Adele, Johnny Cash. Aanvang concert 14.00 uur. Atelier open: 13.00 uur. Adres Keesschuur: Middenweg 9b, Anna Paulowna. Toegang: vrij. Verzoek om zoveel mogelijk te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten lopen.