FilmToen: Morte a Venezia

Uitgaan
Dood in Venetië (1971).
Dood in Venetië (1971). (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - De film Morte a Venezia, Dood in Venetië (1971) komt op zaterdag 17 februari op het witte doek. Een 144 minuten durend kunststuk van Luchino Visconti met onder andere Dirk Bogarde en Silvana Mangano. 

Dit naar de gelijknamige novelle van Thomas Mann, een van de grootste schrijvers van de 20e. eeuw. De film laat zien hoe een streven naar volmaakte schoonheid kan leiden tot een onmogelijke relatie. De bedaagde componist/kunstenaar, die al een leven lang vindt dat hij nog steeds niet tot een volmaakte compositie is gekomen, wordt tijdens zijn verblijf in Venetië gegrepen door de, in zijn ogen, volmaakt mooie Tadzio, een jongen nog. Een onbereikbare schoonheid, een onbereikbare relatie, een verboden relatie. De film toont dat niet alles altijd mogelijk is. Een werk van grote schoonheid met indrukwekkende beelden, en begeleid door de meeslepende muziek van het Adagietto uit Mahlers vijfde.

Cultuurschuur Wieringerwerf. Aanvang 14:00 uur. Deur open vanaf 13:30. Entree 6 euro, digitaal of cash. Reserveren is mogelijk: filmhuis@decultuurschuur.nl