Tuin en gevel van woning in Zwaag beschadigd door brand

112-nieuws
De brandweerlieden wisten de brand snel onder controle te krijgen, maar konden niet voorkomen dat zowel de tuin als de gevel schade opliepen.
De brandweerlieden wisten de brand snel onder controle te krijgen, maar konden niet voorkomen dat zowel de tuin als de gevel schade opliepen. Foto: Ferry Huibers

ZWAAG - In de achtertuin van een woning gelegen aan het Butterwoud in Zwaag heeft afgelopen nacht een brand gewoed. De brand heeft aanzienlijke schade toegebracht aan zowel de tuin zelf als aan de gevel van het huis. Hoewel de politie rekening houdt met brandstichting, worden andere mogelijke oorzaken niet uitgesloten. Omstreeks 3.45 uur werd de brandweer gealarmeerd, nadat bleek dat een schutting die tegen de woning stond, in brand was gevlogen.

Als gevolg van de rookontwikkeling moesten de bewoners tijdelijk de woning verlaten. De brandweerlieden wisten de brand snel onder controle te krijgen, maar konden niet voorkomen dat zowel de tuin als de gevel schade opliepen.

Gelukkig zijn de bewoners ongedeerd gebleven. Nadat de woning goed geventileerd was, mochten ze weer naar binnen. Helaas heeft de tuin aanzienlijke schade opgelopen, waarbij onder andere de schutting en het tuinmeubilair volledig zijn verwoest door de vlammen. Op de gevel van het huis is ook roetschade zichtbaar. Er wordt nog onderzoek gedaan om de oorzaak van de brand te achterhalen.