Weer tienduizend mondkapjes voor Dijklander Ziekenhuis

Algemeen
Het Dijklander Ziekenhuis mocht voor de derde keer een vrachtwagenlading mondkapjes ontvangen.
Het Dijklander Ziekenhuis mocht voor de derde keer een vrachtwagenlading mondkapjes ontvangen. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Ze hebben woord gehouden, de mensen achter de actie Doneer een Mondkapje: ‘Wij komen terug!’. Deze belofte was gericht aan het personeel, de medewerkers én patiënten van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Voor de derde keer in ruim een maand reed de Doneer een Mondkapje-truck voor, om opnieuw tienduizend gecertificeerde mondkapjes uit te laden. Geschonken door de vele donateurs van www.doneereenmondkapje.nl.

Het Dijklander Ziekenhuis is niet het enige ziekenhuis waar de Doneer een Mondkapje-vrachtauto halt heeft gehouden. De afgelopen weken werden bijvoorbeeld ook Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Volendam bezocht. Na Hoorn worden bovendien nog diverse medische centra aangedaan. De inzamelingsactie heeft inmiddels ruim 650.000 euro aan donaties ontvangen. Hiermee zijn 500.000 mondkapjes ingekocht. Al doet de overheid er van alles aan om de schaarste op te lossen, mondkapjes zijn nog steeds zeer welkom in de zorg en de ziekenhuizen. Gecertificeerde mondkapjes van hoge kwaliteit, die moeilijk te krijgen zijn.

Dat het Dijklander Ziekenhuis inmiddels voor de derde keer een vrachtwagenlading mondkapjes mocht ontvangen, is geen toeval. Doneer een Mondkapje is een actie van een groep ondernemers uit Hoorn e.o. Ruim een maand geleden zijn zij gestart. Producenten van mondkapjes uit het netwerk in China werden benaderd en www.doneereenmondkapje.nl kreeg vorm. Dankzij de belangeloze inzet van particulieren en ondernemers kon binnen een week de eerste order worden geplaatst.

Het publiek wordt nog steeds opgeroepen om te doneren. De coronacrisis is nog lang niet voorbij en de behoefte aan mondkapjes blijft groot. Doneren kan via www.doneereenmondkapje.nl.