Alternatieve kermiswandeling voor bewoners Westerhaven Hoorn

Algemeen
Wendy Zeeman (uiterst rechts): "Dit zijn de momenten die een lach op ons gezicht brengen!" (Foto: Theo Annes)
Wendy Zeeman (uiterst rechts): "Dit zijn de momenten die een lach op ons gezicht brengen!" (Foto: Theo Annes)

‘Het voelt allemaal zo warm’HOORN - De bewoners van woonzorgcentrum Westerhaven van Wilgaerden in Hoorn genieten normaal gesproken elk jaar van de kermiswandeling. Vanwege de corona ging die dit jaar helaas niet door. Maar er kwam een alternatief: de verhalenwandeling. Dinsdag 18 en woensdag 19 augustus was het zover.

Horinees Wendy Zeeman vond het ongelooflijk jammer dat de kermiswandeling niet doorging. “Wandelen kan toch altijd?”, zegt ze. Wendy besloot haar schouders eronder te zetten en peilde bij Sharon Baaij, activiteitenbegeleider van Westerhaven, of dit mogelijk was. Sharon heeft het idee direct omarmd en wist zeker dat de bewoners dit graag wilden.

Bijzondere plekken

Wendy plaatste haar initiatief op ‘Voor een mooie stad’. Hierin riep zij de stad op met de vraag om mee te wandelen. In twee dagen waren de honderd gezochte mensen aangemeld en waren ook de verhalenvertellers gevonden. Deze vrijwilligers vertelden op prominente plaatsen in de stad iets over bijzondere plekken in Hoorn.

Als klap op de vuurpijl maakte de Ronde Tafel West-Friesland het mogelijk dat alle wandelaars ook nog konden genieten van een kop koffie met wat lekkers bij de horeca in Hoorn. Normaliter organiseren zij jaarlijks Proud to be oud, het leukste feest voor ouderen. Door corona is dat dit jaar helaas niet mogelijk en wilden zij graag op deze manier een steentje bijdragen.

Een warm hart

Sharon Baaij vertelt: “Fantastisch om te zien hoezeer het belang van onze bewoners wordt omarmd door de inwoners van Hoorn. Toen Wendy het idee opperde en ik het enthousiasme en medeleven zag, konden we niet anders doen dan dit groots aanpakken. Uiteraard vond het allemaal plaats onder de voorwaarden van alle corona-maatregelen. Het voelt allemaal zo warm, de saamhorigheid, de eensgezindheid. Dit zijn de momenten die een lach op ons gezicht brengen!”

Wilgaerden biedt zorg aan ouderen. Deze zorg wordt aan huis of als dat nodig is, in woon- of verpleegzorgcentra geboden. Er werken circa zestienhonderd medewerkers. Zij bieden zorg op maat aan meer dan vijftienhonderd cliënten in West-Friesland en omstreken. Wilgaerden is onderdeel van WilgaerdenLeekerweideGroep.