Lichtjesavond Bangert en Oosterpolder in Zwaag

Algemeen
Hoe meer verlichte huizen en tuinen hoe indrukwekkender de lichtjesavond zal zijn. (Foto: aangeleverd)
Hoe meer verlichte huizen en tuinen hoe indrukwekkender de lichtjesavond zal zijn. (Foto: aangeleverd)

ZWAAG - Op Burendag, zaterdag 26 september, vindt alweer de zevende editie van de lichtjesavond plaats in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag. Dit jaar geen rondtrekkende stoet in een specifiek deel van de wijk, maar wel een uitgekiende ‘versierkans’ voor alle straten in de wijk.

Alle bewoners in de wijk kunnen samen met de buren (uiteraard op anderhalve meter afstand van elkaar) straat, huis en tuin versieren. Hoe meer verlichte huizen en tuinen hoe indrukwekkender de lichtjesavond zal zijn.

Straatprijzen

Bewoners die drie huizen en tuinen naast elkaar hebben versierd, maken kans op één van de drie straatprijzen. Ook is het dit jaar mogelijk om een speciale versiervergoeding ter waarde van twintig euro aan te vragen.

Jury

De jury fietst tussen 20.00 en 21.30 uur door de wijk om de huizen te bewonderen. Zondag 27 september worden winnaars op de site en op Facebook bekendgemaakt.

Organisatie

De organisatie van het jaarlijks terugkerende evenement is in handen van een aantal enthousiaste bewoners, stichting B&O en Stichting Netwerk. Voor de bewoners van de wijk dé gelegenheid om de sociale samenhang te vergroten.

Meer informatie is te vinden op www.stichtingbno.nl.