Regenboogvlag voor stadhuis Hoorn: Regenboogweek van start

Algemeen
In het midden wethouder Kholoud Al Mobayed die de regenboogvlag voor het stadhuis hijst. Links van haar houdt Rita Zwaan de vlag vast.
In het midden wethouder Kholoud Al Mobayed die de regenboogvlag voor het stadhuis hijst. Links van haar houdt Rita Zwaan de vlag vast. (Foto: Marcel Rob)

HOORN - In West-Friesland wordt van 9 tot en met 23 oktober de Regenboogweek gevierd met een veelzijdig programma. In Hoorn verzorgde wethouder Kholoud al Mobayed de aftrap met het hijsen van de regenboogvlag voor het stadhuis. Dit deed ze samen met Rita Zwaan en andere actieve mensen uit het Platform LHBTI West-Friesland.

Met de Regenboogweek Westfriesland willen diverse organisaties de acceptatie en zichtbaarheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (afgekort LHBTI’ers) vergroten. De Regenboogweek vindt plaats rondom Coming-Outdag die elk jaar op 11 oktober wordt gevierd.

Wethouder Kholoud al Mobayed: “De acceptatie van seksuele en genderdiversiteit vraagt nog steeds aandacht. We vinden het belangrijk om uit te dragen dat je mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Dit doen we onder andere door het hijsen van de regenboogvlag en het ondersteunen van diverse activiteiten in de Regenboogweek Westfriesland.”

Programma

De Regenboogweek Westfriesland heeft een veelzijdig programma. Het thema dit jaar is ‘Liefde is van iedereen’. Vrijdag 9 oktober opent wethouder Simon Broersma de foto-expositie van Kenneth Stamp met foto’s van LHBTI’ers in West-Friesland. Deze foto’s zijn tot 18 oktober te zien in pop-up museum Expoost in Hoorn. Zaterdag 10 oktober kun je op het Kerkplein in Hoorn tussen 10.30 en 16.00 uur een selfie bij de regenboogvlag maken. Verspreid deze via social media met #liefdeisvaniedereen. De eerste selfie is van wethouder Kholoud Al Mobayed. Verder is er een foto-expositie in de bibliotheek (Wisselstraat), een regenboogviering en een filmfestival bij Cinema Oostereiland, een theatervoorstelling en gesprekken met jongeren, een lunch voor regenboog50-plussers en een Out of the closet sale. Het volledige programma van de Regenboogweek Westfriesland is te vinden op: www.lhbtiwestfriesland.nl.