West-Friesland kleurt oranje tijdens ‘Orange the World’

Algemeen
Afbeelding
Foto: archief

REGIO - ‘Orange the World’ is de internationale campagne van de Verenigde Naties ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van bijzondere bouwwerken een onderdeel van deze campagne. Oranje staat voor de dagenraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Soroptimistclub Hoorn e.o. maakt zich sterk voor het zoveel mogelijk oranje laten kleuren van West-Friesland.

De campagneperiode loopt tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. De zeven West-Friese gemeenten verlenen ook dit jaar weer hun medewerking aan de campagne door het tijdens de campagneperiode in het oranje aanlichten van bouwwerken en/of door aandacht te besteden aan de campagne via de lokale (social) mediakanalen.

Oranje kaars

Ook steun betuigen aan vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld? Laat dan tot en met 10 december een oranje kaars voor je raam branden, maak daarvan een foto, plaats deze op Facebook / Instagram en gebruik daarbij #OrangetheWorld en deel het bericht!

Veilig thuis

Zelf hulp nodig? Bel ‘Veilig Thuis’: 0800-2000 (advies en meldpunt voor huiselijk geweld). Soroptimistclub Hoorn e.o. vraagt steun voor het project ‘Stop Huiselijk Geweld’ waarmee zij op dit moment heel concreet het Oranje Huis van de Blijf Groep in Alkmaar, de opvanglocatie voor vrouwen uit West-Friesland die te maken hebben met huiselijk geweld, helpen door een fundraising actie voor de aanschaf van een personenbus. De personenbus (voor acht of negen personene) is dringend nodig voor het vervoer van vrouwen en kinderen van hun schuiladres of om cliënten naar een vervolglocatie te brengen.

Meer informatie over de Blijf Groep en het Oranje Huis: www.blijfgroep.nl. Kijk ook op www.soroptimist.nl/nl/hoorn/ . Een donatie geven storten kan op de projectrekening van Soroptimistclub Hoorn e.o.: NL 69 RABO 0325 834423 onder vermelding van ‘Bijdrage voor busje’.