Kinderen bouwen hun eigen shelter in Maria Kapel Hoorn

Algemeen
Kunstenaar Navid Nuur en Setareh Noorani maakten samen met de kinderen een shelter.
Kunstenaar Navid Nuur en Setareh Noorani maakten samen met de kinderen een shelter. Foto: Theo Annes

HOORN - Stichting Netwerk en Hotel Maria Kapel zijn een samenwerking aangegaan om voor kwetsbare kinderen een aantal culturele workshops te verzorgen, samen met een aantal kunstenaars. Vrijdag 21 mei vonden de eerste workshops in de Maria Kapel plaats. Bart Griffioen, Matt Plezier en Setareh Noorani (SMET) verzorgden in samenwerking met kunstenaar Navid Nuur en Stichting Netwerk een gratis workshop ‘shelters bouwen’ voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar.

Het thema deze middag was ‘bouw je eigen shelter’. Dit thema is onderdeel van SMET’s kunstproject ‘ Shelter in place / shelter in solidarity’. Van simpele bouwmaterialen wordt een persoonlijke iglo/hut/shelter en kunstwerk gemaakt, waarbij de kinderen zelf bouwen en schilderen. Ontwikkeling van creativiteit en talent draagt bij aan een gevoel van trots zijn op jezelf, maakt zelfredzaam, zorgt dat er sociale contacten ontstaan en draagt bij aan sociale cohesie. Het nadenken over je eigen plek, je veilige haven, met of zonder anderen wordt in deze workshop centraal gesteld en komt voort uit het lopende project van SMET. Leuk om te weten: Navid heeft onlangs een aflevering met Het Klokhuis gemaakt (zie www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/4571/Navid-Nuur).

De volgende workshops voor kwetsbare kinderen staan vrijdag 4 en woensdag 9 juni op het programma: posters maken, met als thema ‘Stadskrant’. Samen met de kunstenaar gaan de kinderen verslag doen van de stad in de vorm van een muurkrant, die de week na de workshop wordt geplakt op de plakplaatsen in de wijk. De stad is een plek voor allerlei mensen, er gebeurt ook van alles. Ieder heeft zo hun eigen favoriete plek - een straat, buurt, voetbalveld. Voorbij iedere hoek gebeurt ook weer iets nieuws en kom je iemand tegen. Als de kinderen zelf iets willen veranderen waarvoor ze graag de aandacht willen in de Stadskrant, is dat ook mogelijk!

De workshops zijn van 15.00 tot 17.00 uur in de Maria Kapel aan de Korte Achterstraat 2a in Hoorn. Meer informatie: smet.shelter@gmail.com .

Afbeelding