Platen- en cd-beurs in Hoorn

Algemeen
Gespecialiseerde standhouders uit heel Europa bieden elpees, singles, maxisingles en cd’s aan.
Gespecialiseerde standhouders uit heel Europa bieden elpees, singles, maxisingles en cd’s aan. Foto: Pixabay

HOORN - De jaarlijkse vinylplaten- en cd-markt Hoorn vindt dit jaar woensdag 4 augustus plaats. Die dag staan er ruim negentig stands vol met muziek in de binnenstad. Vinylplaten zijn weer ongekend populair en alle muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van deze beurs waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, singles, maxisingles en cd’s aanbieden. Naast veel straatmuzikanten presenteert Frans Zwerver zijn project over drie (ex-)Merensstraatbewoners en hun bijzondere passie voor vinyl.

Muzikant Frans Zwerver documenteerde in drie fotoboeken een deel van de enorme verzameling vinylplaten van drie collectioneurs, geboren en getogen in de Merensstraat in Hoorn. Wat zat er in het drinkwater in de Merensstraat dat daar zoveel vinylisten geboren zijn? Ton Knol (vader van Tim Knol), Kees Knol (een oom van Tim) en Theo Blokdijk (geen familie) bezitten gezamenlijk zo’n dertienduizend elpees en hebben ieder afzonderlijk de 35 meest bijzondere platen uit hun collectie voor de fotoboeken uitgezocht. Rond 13.00 uur vindt op de Roode Steen de officiële overhandiging aan deze heren plaats.

De platen- en cd-beurs in Hoorn wordt georganiseerd door ARC, de specialist die ook verantwoordelijk is voor de grootste platenbeurs ter wereld: de Mega Platen en CD Beurs in Jaarbeurs Utrecht. Internationaal trekt deze beurs veel aandacht. Door jarenlange ervaring zijn er goede contacten opgebouwd met veel buitenlandse standhouders die graag naar Hoorn komen. De buitenlandse stands zijn bijzonder in trek bij vinyl-liefhebbers en cd-verzamelaars, omdat zij collector-items meenemen die hier niet of slecht verkrijgbaar zijn. 

De markt in het centrum van Hoorn begint om 10.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie is te verkrijgen via info@recordplanet.nl of kijk op www.recordplanet.nl .