Laatste ‘Gouden Kans’-traject voor jongeren in Hoorn

Algemeen
In vier maanden tijd werken jongeren tijdens deze maatschappelijke diensttijd aan hun toekomst met trainingen en workshops.
In vier maanden tijd werken jongeren tijdens deze maatschappelijke diensttijd aan hun toekomst met trainingen en workshops. Foto: aangeleverd

HOORN - Jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die even niet (meer) weten wat voor vervolgopleiding ze willen of welke betaalde baan, kunnen meedoen aan het Gouden Kans-project. In vier maanden tijd werken de jongeren tijdens deze maatschappelijke diensttijd aan hun toekomst met trainingen en workshops. Gelijktijdig voeren ze een interessante opdracht uit met een duurzaam of sociaal thema bij organisaties die midden in de samenleving staan. Ook worden ze persoonlijk gecoacht. Dinsdag 7 september start het laatste Gouden Kans-programma van dit jaar in Hoorn. Deelname voor jongeren is gratis. 

Jongeren die meedoen aan het Gouden Kans-project ontmoeten nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld voor hun toekomstperspectief. Inmiddels hebben meer dan tachtig jongeren deelgenomen. Gemiddeld cijfer wat de jongeren geven na afloop van hun deelname aan het Gouden Kans-programma is een 8. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat ze beter weten welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans-traject.

Het Gouden Kans-project is er voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende vier maanden, ten minste twintig uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld gestopt zijn met een opleiding, een tussenjaar hebben en zoeken naar een zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of jongeren die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière en extra vaardigheden willen leren.

Organisaties gezocht

In het Gouden Kans-project werken jongeren samen aan een ‘goed gevoel project’ bij een organisatie die sociaal of duurzaam het verschil maakt. Deze organisaties krijgen nieuwe inzichten, inspiratie en een concreet project door de inzet van de jongeren. De jongeren worden gecoacht in de praktijk, zodat ze hun talenten ontdekken samen met andere jongeren en organisaties. Een gouden combinatie! Organisaties met een sociale of duurzame uitdaging, die met een team van jongeren willen werken, kunnen zich ook aanmelden. Kijk voor meer informatie op https://goudenkansproject.nl/voor-organisaties/

Jongeren die zich voor het project willen aanmelden, kunnen terecht op www.goudenkansproject.nl .