De Akker in Opmeer zwaait juf Carla uit Hoorn uit

Algemeen
Na een onderwijscarrière van ruim 45 jaar, nam juf Carla op feestelijke wijze afscheid van haar school.
Na een onderwijscarrière van ruim 45 jaar, nam juf Carla op feestelijke wijze afscheid van haar school. Foto: aangeleverd

HOORN / OPMEER - Juf Carla Out uit Hoorn had woensdag 7 juli haar allerlaatste werkdag op De Akker in Opmeer. “Met pensioen gaan; ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk wel dat ik het kan!”

Na een onderwijscarrière van ruim 45 jaar, waar zij op deze school in diverse groepen gewerkt heeft, nam zij op feestelijke wijze afscheid van haar school. Het afgelopen schooljaar stond al meerdere malen in het teken van ‘de laatste keer’. Haar laatste eerste vergadering werd bijvoorbeeld voorzien van een fototaart. Ze verdiende haar naam in chocoladeletters tijdens de laatste Sinterklaas, kreeg van alle leerlingen kerstrecepten en omdat het voorleesontbijt in de lockdown viel, is dit online gevierd en bezorgde een collega haar een ontbijtje thuis. Vier weken geleden begon de laatste etappe en kreeg zij ‘de gele trui’ waarop alle leerlingen en collega’s hun naam hebben geschreven. 

Woensdagochtend werd ze door haar echtgenoot naar school gebracht in hun oldtimer Eend. Alle leerlingen stonden met een bloem in de erehaag haar op te wachten bij de poort. De leerlingen volgden een drumworkschop van Chris Colleye van ‘Het ritme van de wereld’ en traden aan het einde van de dag voor juf Carla op. In de middag werd zij uitgezwaaid door de leerlingen, ouders, en vele oud-leerlingen, oud-collega’s en belangstellenden die op de walk-tru op het schoolplein kwamen. 

Deze morgen trok Carla met een beetje een zenuwachtig gevoel haar gele trui aan. “Ik heb al van vele kinderen afscheid genomen aan het einde van het schooljaar, maar dit is nu echt de laatste keer”, laat juf Carla weten. “Ik heb besloten echt te gaan genieten deze laatste dag.” Haar collega’s zullen deze lieve duizendpoot en vraagbaak ontzettend gaan missen.