Kinderboerderij de Waalrakkers in Hoorn zoekt vrijwilligers

Algemeen
Vrijwilliger Carla Hoekstra (l) en beheerder Sandra van den Brink.
Vrijwilliger Carla Hoekstra (l) en beheerder Sandra van den Brink. Foto: Theo Annes

HOORN - Veel mensen hebben er vast weleens een blik op geworpen vanaf de dijk: kinderboerderij de Waalrakkers die al sinds de jaren zeventig te vinden is in de Grote Waal. Een bezoekje aan deze kleinschalige en goed onderhouden kinderboerderij is zeker de moeite waard. “De rust die je hier vindt, verwacht je niet zo snel tussen de flats”, lacht Sandra van den Brink, beheerder van de Waalrakkers.

Schapen, geiten, kippen, cavia’s, konijnen, ratjes en vogeltjes; bij de Waalrakkers komen alle dierenliefhebbers aan hun trekken. “Ook hebben we twee Shetland-pony’s: Floortje en Saartje”, vertelt Sandra. “Ontzettend lieve dieren die zich makkelijk laten aaien. Dat geldt eigenlijk voor al onze dieren.” De twee kune kune-biggetjes Jip en Janneke zijn er vorig jaar bij gekomen. Natuurlijk kan de kinderboerderij niet zonder vrijwilligers. Carla Hoekstra is een van die vrijwilligers. “Het bevalt me hier heel goed. De combinatie van buiten zijn en met dieren omgaan, vind ik geweldig. Dat is voor mij echt genieten. En de gezelligheid van de bezoekers van de kinderboerderij speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Ik vind het leuk om ze erbij te betrekken wanneer ik voor de diertjes zorg. De kinderen lopen hier dan rond met een lach op hun gezicht. Dat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk en mooi om te doen. Of iemand nou één keer per maand of elke week wil komen helpen, we zijn blij met iedereen die zich in wil zetten voor onze kinderboerderij. We zijn op zoek naar mensen - vanaf achttien jaar - die in het weekend diensten van drie uur kunnen draaien. Een dienst van 10.00 tot 13.00 uur of eentje van 13.00 tot 16.00 uur. Het is belangrijk dat vrijwilligers zelfstandig kunnen werken en de verantwoordelijkheid aankunnen om de kinderboerderij te runnen. Eens per twee maanden hebben we op de dinsdagavond een teambespreking. Verder zorgen wij voor een inwerkprogramma en een duidelijke taakomschrijving.” Sandra vult aan: “Vrijwilligers mogen tijdens een dienst natuurlijk ook hun eigen kinderen meenemen. Die kunnen vast wel een handje helpen. Ook opa’s en oma’s die samen met hun kleinkinderen de dieren willen verzorgen, zijn van harte welkom!”

Wie mee wil helpen met de verzorging van de dieren (denk aan voeren, mesten en schoonmaken) en het ontvangen van bezoekers, kan contact opnemen met Carla via carla.hoekstra@quicknet.nl . De kinderboerderij is te vinden aan de Poolster 123 (vlak bij winkelcentrum de Grote Beer). Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina (kinderboerderij de Waalrakkers).