Hoornse havenconcerten via livestream en tv te volgen

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

HOORN - De Hoornse havenconcerten gaan dit jaar door, alleen wel in aangepaste vorm. Muziekschool Boedijn, het Tim Kliphuis Trio en Stephanie Struijk verzorgen dit jaar zaterdag 4 september een muzikale en afwisselende livestream vanuit de Oosterkerk vanaf 19.30 uur. Een beperkt aantal gratis tickets is beschikbaar om de concerten live bij te wonen.

Getalenteerde leerlingen van muziekschool Gerard Boedijn openen zoals gebruikelijk de Hoornse havenconcerten. Het belooft weer een gevarieerd programma te worden met harpensemble, zang, slagwerk en pianisten. Tot slot brengen de muziekschoolleerlingen enkele stukken samen met het Tim Kliphuis Trio ten gehore.

Spectaculair

De hoofdact van de avond is het Tim Kliphuis Trio. De bekroonde/ award winnende Nederlandse violist Tim Kliphuis heeft een geheel nieuwe stijl gecreëerd die klassiek, zigeunerjazz en folk omarmt. Samen met Nigel Clark (gitaar) en Roy Percy (contrabas) treden ze al vijftien jaar over de hele wereld op. Het Trio brengt in zijn muziek een waaier aan stijlen samen en verzorgt een spectaculair optreden tijdens de Hoornse havenconcerten.

Troost

Stephanie Struijk treedt als laatste op. Deze Nederlandse zangeres en singer-songwriter heeft diverse prijzen in de wacht gesleept en schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Mensen kennen haar misschien nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. De focus van haar nieuwe album ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

Schipperskerk

Doordat de havenconcerten eenmalig op een alternatieve manier georganiseerd moeten worden, is gekozen voor de Oosterkerk. En dat is niet zomaar: in een stad die zo verbonden met het water is als Hoorn, kan een kerk voor schippers en vissers niet ontbreken. De Oosterkerk heeft al eeuwenlang deze speciale functie en staat dus in nauwe relatie tot de haven. De windvaan op de top van de kerk is een VOC-schip in bladgoud uitgevoerd. Dat symboliseert de kerk als Schipperskerk.

Tickets

Gezien de huidige maatregelen is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om de concerten gratis live bij te wonen. Tickets kunnen worden gereserveerd via de website van Cultuur Hoorn: www.cultuurweekendhoorn.nl . Bij de entree wordt gevraagd om een ID en een coronatoegangsbewijs te tonen. Dit kan een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Download hiervoor de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl .

De livestream vanuit de Oosterkerk in Hoorn is te volgen vanaf 19.30 uur via de website www.hoornsehavenconcerten.nl . Streekomroep WEEFF zendt de Hoornse Havenconcerten live uit op tv (Ziggo 45, KPN 1359) en ook via de website: www.weeff.nl .