Angklung concert in Oosterkerk in Hoorn

Algemeen
Afbeelding
Foto's: aangeleverd

HOORN - In de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn vindt zondag 12 september een Angklung concert plaats, georganiseerd door het Adoe Adoe-team van de stichting Acara VitaNova i.o. Ook staan een workshop en traditionele Indische dansen onder leiding van Leni Landweer op het programma.

Dit concert is tevens een benefietconcert voor de Oosterkerk als bijdrage in de kosten van de renovatie. Hiervoor zijn per gelegenheid speciale kaarsen aangeschaft als extra bijdrage aan de renovatiekosten. Deze kaarsen zijn te bestellen via de Oosterkerk.

Een Angklung is een Indonesisch muziekinstrument van bamboe. Het bestaat uit gestemde bamboekokers in een frame. Bij zijdelings heen en weer bewegen ontstaat een warm geluid. De mogelijkheid bestaat om een workshop te volgen. Hierbij krijgen belangstellenden eerst een korte inleidende muziekles, waarbij de toonladder geoefend wordt. Na een minuut kunnen deelnemers de Angklung al bespelen.

Ook kunnen bezoekers genieten van een optreden van danseressen in traditionele klederdracht. Het concert begint om 15.00 uur. Einde circa 17.00 uur, inclusief workshop en dansen. Na afloop bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een Indische maaltijd. 

Tickets zijn te reserveren via https://www.podiumplein.nl/artiesten/stichting-acara-vitanova/voorstellingen/angklung-concert-traditionele-indische-dansen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding