Illusionist Hans Klok onthult circusmascotte in Museum 20e Eeuw in Hoorn

Algemeen
Hans Klok onthult de naam van de circus mascotte Bubbels. Rechts naambedenker Mandy Kuijk en links Wintercircus-directeur Adze J Lubach.
Hans Klok onthult de naam van de circus mascotte Bubbels. Rechts naambedenker Mandy Kuijk en links Wintercircus-directeur Adze J Lubach. Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - Hans Klok trad ditmaal helemaal uit zijn comfortzone door eens iets te onthullen. Als circus-ambassadeur was hem de eer vergund om de mascotte van Nederlandse Kerstcircussen te onthullen, alsmede de naam die eraan verbonden is. Dit gebeuren vond dinsdag 7 september plaats in het Museum van de 20e Eeuw op het Oostereiland in Hoorn.

Door Wally Ooms

De mascotte, een olifantje, had na een landelijke prijsvraag de naam Bubbels gekregen. Winnares Mandy Kuijk was uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn, waarna ze op de foto mocht met Hans Klok en de spreekstalmeester van het circus.

Na in de gelegenheid te zijn geweest om in gesprek te gaan met Hans en zijn entourage legde aansluitend het hele gezelschap een bezoek af aan de tentoonstelling over 70 jaar KinderTV. Het bleek voor de illusionist een feest van herkenning. “Als kind keek ik altijd naar de optredens van Hans Kazan in Ren je Rot.” Tijdens de rondleiding kwam hij oog in oog te staan met het Ren-je-Rot-pak van de uit Hoorn afkomstige Martin Brozius. Ook de Pipowagen inclusief de kostuums werden zeer belangstellend bekeken, net als originele items uit Bassie en Adriaan. 

Na het bezoek aan het museum ging de karavaan voort met de feestelijke Hans Klok Circusbus voor een ritje naar Heerhugowaard, waar ook kennis kon worden gemaakt met de circusorganisatie. Hans komt zeker weer terug naar Hoorn. Er liggen hier vele dierbare herinneringen.

Hans Klok en Adze J Lubach bij de Pipowagen in het museum.