Schoorkoor zingt Keltisch in Oosterkerk in Hoorn

Algemeen
In de zomer gaf het Schoorkoor miniconcertjes en oefenmiddagen, buiten in de beeldentuin bij Expoost.
In de zomer gaf het Schoorkoor miniconcertjes en oefenmiddagen, buiten in de beeldentuin bij Expoost. Foto: Dime Spijkerman

HOORN - Het Schoorkoor verzorgt zaterdag 23 oktober om 14.30 uur in de Oosterkerk een Keltisch concert. Het koor zingt dan Ierse en Schotse liederen.

Vlak voor de lockdown in maart vorig jaar was het Schoorkoor net begonnen met nieuwe liederen voor het Keltisch concert. Gelukkig kwam de bevlogen en inspirerende dirigente Margreet Drijver met het idee om via Zoom samen te oefenen. Dat deden zij elke dag, behalve op zondag. Dan werd er tijd gemaakt voor een koffie-uurtje met de familie Drijver, ook via Zoom. In de zomer gaf het Schoorkoor miniconcertjes en oefenmiddagen, buiten in de beeldentuin bij Expoost aan de Roode Steen. Op anderhalve meter van elkaar uiteraard. Dit deed iedereen met heel veel plezier en het gaf de leden hoop voor de toekomst.

Het Keltisch concert stond aanvankelijk gepland voor 21 maart van dit jaar, maar kon vanwege de toen nog geldende coronaregels niet doorgaan. Zaterdag 23 oktober is het dan zover en staat een super gemotiveerde groep zangers te trappelen van ongeduld om prachtige liederen ten gehore te brengen.

Aanvang 14.30 uur in de Oosterkerk, Grote Oost 58-60 in Hoorn. Dirigent: Margreet Drijver. Pianist: Hein Conijn. Gitaar: Larissa Böhm. Doelzak: Erwin van Breemen. Kaarten kosten zes euro per persoon en zijn te bestellen via concert.schoorkoor@gmail.com .