Jubileumconcert in Zwaag: 45 jaar Hoorns kamerkoor

Algemeen
Het Hoorns Kamerkoor bestaat 45 jaar.
Het Hoorns Kamerkoor bestaat 45 jaar. Foto: Egbert Baars

ZWAAG - Het Hoorns Kamerkoor bestaat 45 jaar en geeft daarom zondag 21 november een jubileumconcert in de Dorpskerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag.

In juli 1976 was het eerste concert van het koor, dat destijds nog ‘Souterliedekens’ heette. Sindsdien zijn 45 jaar verstreken. Drie dirigenten later nam Arnold Bakker in 1992 de leiding van het koor op zich. In 1996 is de naam veranderd in Hoorns Kamerkoor en het repertoire is enorm uitgebreid. Onder de bezielende leiding van Arnold is het koor een begrip in muziekminnend Hoorn geworden. 

Gedurende de afgelopen dertig jaar zijn per jaar twee tot drie uitvoeringen gegeven. Daarnaast zijn concerten in Denemarken, Tsjechië, België en Duitsland uitgevoerd. Het koor is uitgegroeid tot het ‘huiskoor’ van het Westfries Museum door het jaarlijks verzorgen van sfeervolle kerst- en zomerconcerten. Redenen genoeg om na anderhalf jaar van lockdown en vaccinaties het 45-jarig bestaan met een feestelijk concert te vieren. 

De koorleden hebben voor dit concert hun favoriete keuze gemaakt uit het uitgebreide repertoire van zo’n 140 werken. De uitvoering bevat twee muzikale intermezzo’s die verzorgd worden door Fluitensemble Sibilus onder leiding van Ellen de Jong-van Baar. Op het programma staan werken onder andere Thomas Morley, Antonio Lotti, Camille Saint-Saëns, John Tavener en Eric Whitacre. 

Aanvang is 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar of via www.hoornskamerkoor.nl. Bij de ingang van de kerk wordt het coronatoegangsbewijs gescand.