‘Een heel mooi geschenk’: Sinterklaas deelt fietsjes uit in Hoorn

Algemeen
Ook voor Mikayla, Duncan en Delilah staan fietsjes klaar.
Ook voor Mikayla, Duncan en Delilah staan fietsjes klaar. Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - Blije gezichten vrijdag 3 december tijdens het grote Sinterklaasfeest van Jan & Lida Gratis Fietsjes Actie voor Minima. In de Life Builders Kerk aan het Dampten in Hoorn beleefden maar liefst honderd kinderen uit minimagezinnen een geweldige verrassingsmiddag. Er werden namelijk fietsjes uitgedeeld! Een geweldig Sinterklaascadeau voor deze kinderen.

Jan en Lida helpen groot en klein - mensen die het financieel gezien niet breed hebben - aan een gratis tweedehandsfiets. “We willen niet dat zij buitengesloten worden doordat ze geen fiets hebben. Daarom helpen wij deze mensen graag.” Niet alleen de kinderen en hun ouders liepen rond met blije gezichten, ook Jan zelf genoot zichtbaar. “Als je ziet hoe blij die kinderen met een fiets zijn, daar krijg je toch tranen in je ogen van?”

“Ik heb Sinterklaas vanmorgen al op school gezien en nu wéér’”, glundert de vijfjarige Yessaiah. Hij heeft net een prachtige, stoere jongensfiets uit handen van de goedheilig man gekregen. “Zijn oude fiets werd veel te klein”, vertelt zijn moeder Marjolein. “Hij was écht toe aan een nieuwe. En ook ons dochtertje Zolaiza (4) heeft een fietsje gekregen. Dit is haar eerste fiets. Een heel mooi geschenk dat wij onmogelijk zelf kunnen betalen.” Yessaiah kijkt al uit naar maandag: “Dan ga ik meteen op mijn nieuwe fiets naar school.” 

Voor Mikayla (6), Duncan (7) en Delilah (4), de drie kinderen van alleenstaande vader Hilmar, was deze middag ook een grote verrassing. “Ik had ze van tevoren niets verteld, alleen dat er een leuke verrassing zou zijn”, zegt Hilmar. “En kijk, ze zijn ontzettend blij met hun fietsen. Ik ben Jan Kooijman heel dankbaar. Al eerder ben ik blij gemaakt met een herenfiets en nu dus mijn kinderen. Mikayla wordt zondag 7 jaar, dus dat is dubbel feest.”

Yessaiah en Zolaiza zingen een liedje van Sinterklaas en krijgen daarna allebei een prachtige fiets.