Liberaal Hoorn is vernielingen bushokjes zat

Algemeen
Een van de vernielde bushokjes in Hoorn.
Een van de vernielde bushokjes in Hoorn. Foto: aangeleverd

HOORN - Liberaal Hoorn heeft vastgesteld dat er ruim twaalf bushokjes in de stad zijn vernield. De bushokjes zijn met linten afgezet en overal liggen glasresten. “Eerder hebben wij aandacht gevraagd voor het vuurwerkoverlast. Mogelijk dat deze glazen bushokjes daar ook onder moeten lijden, dat is niet duidelijk”, aldus Chris de Meij van Liberaal Hoorn. “Feit is wel dat er weer veel geld besteed moet worden om de schade te herstellen waardoor het buskaartje voor onze inwoner mogelijk alleen maar weer duurder wordt.” Liberaal Hoorn heeft daarom vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders.

“Onze fractie is geschrokken van het aantal bushokjes wat in onze stad is vernield. Wij zijn deze vormen van vernieling echt helemaal zat. De schade aan deze bushokjes is gigantisch. Hoe is het mogelijk dat zoiets in onze stad kan gebeuren? Deze vorm van terreur moet echt stoppen. Mogelijk dat meerdere personen hierbij betrokken zijn, aangezien de vernielingen op verschillende plekken in Hoorn plaatsvinden. Wij hebben in ieder geval vastgesteld dat de bushokjes op de volgende plaatsen waren vernield: Geldelozeweg, Sluiswachter, Zuiderkruisstraat, Astronautenweg, Poldermolen, Wogmergouw, Beurtschip, Dampten, Dijklander Ziekenhuis, Eenhuizenstraat, Scheldeweg en Provincialeweg.”

De fractie vraagt aandacht voor dit probleem en vraagt het college welke acties zijn ondernomen om de daders op te pakken. Ook vraagt Liberaal Hoorn zich af of de gemeente mobiele camera’s kan plaatsen om de daders op te sporen en of het glas vervangen kan worden door ander materiaal. Dit is eerder ook in de Kersenboogerd toegepast.