Vragen over verkeersveiligheid Turbokruising en voetgangersoversteek Keern in Hoorn

Algemeen
Het verkeerslicht voor fietsers is voor voetgangers volgens fractie ÉénHoorn te kort afgesteld.
Het verkeerslicht voor fietsers is voor voetgangers volgens fractie ÉénHoorn te kort afgesteld. Foto: aangeleverd

HOORN - De fractie ÉénHoorn is blij met de realisatie van de nieuwe turbokruising. De verkeersafwikkeling verloopt in alle opzichten voorspoedig. “Echter, elk groot project kent een aantal na-ijl effecten. Zo ook hier, de bewegwijzering op de Berkhouterweg ter hoogte van garagebedrijf Van der Linden van Sprankhuizen doet vermoeden dat slechts lijnbussen hier mogen rijden en dat is zeker niet de bedoeling”, aldus Aart Ruppert van de fractie ÉénHoorn. “De voetgangersoversteek over het Keern evenwijdig aan de Provinciale weg ontbreekt en is voor fietsers zodanig afgesteld dat voetgangers midden in hun atletiekcarrière moeten zitten teneinde veilig de overzijde van het Keern te bereiken. Derhalve vraagt onze fractie aan het college om passende actie te ondernemen.”

“Automobilisten en motorrijders vinden de gekozen oplossing op de Berkhouterweg, nabij het Dampten, verwarrend en vreemd. De fractie van ÉénHoorn heeft geleerd dat men niet over een rijstrook met het opschrift Lijnbus mag rijden. Deelt het college onze mening dat deze bewegwijzering tot verwarring kan leiden? Graag motiveren.”

“Evenwijdig aan de Provincialeweg is er een fietsoversteek met verkeerslichten over het Keern die dagelijks druk wordt gebruikt door leerlingen van onder andere SG Newton, Tabor College d’Ampte en Atlas College. Echter, een  beveiligde oversteek voor voetgangers over het Keern ter hoogte van de Provinciale weg ontbreekt. En het verkeerslicht voor fietsers is voor voetgangers te kort afgesteld. Deelt het college onze conclusies en bent u bereid hier actie op te ondernemen? Graag motiveren. ÉénHoorn ziet de antwoorden met belangstelling en binnen de daarvoor geldende termijn tegemoet.”

De Berkhouterweg ter hoogte van garagebedrijf Van der Linden van Sprankhuizen.