Waar worden de kerstbomen in Hoorn opgehaald?

Algemeen
Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen van 3 tot en met 7 januari hun kerstboom laten ophalen.
Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen van 3 tot en met 7 januari hun kerstboom laten ophalen. Foto: Pixabay

HOORN - Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen van 3 tot en met 7 januari hun kerstboom laten ophalen. De gemeente haalt de bomen op als ze langs een doorgaande weg in een wijk liggen. 

Op www.hoorn.nl/ophalenkerstbomen staat een overzicht van alle wegen waar de gemeente langskomt. Daar is ook een kaart te vinden waarop de straten staan waar de gemeente langs rijdt. De wagens voor het ophalen van de bomen komen niet in de woonstraten. Lukt het niet om de boom aan de weg te leggen? Vraag dan hulp aan bijvoorbeeld de buren. 

Het is ook mogelijk om kerstbomen in te leveren bij het afvalstation van HVC aan de Factorij 29 in Zwaag. Het afvalstation is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Er zijn ook onbemande openingstijden op weekdagen van 18.00 tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het is ook mogelijk om de boom na het verkleinen in de gft-bak te gooien. 

Waarom geen kerstboomactie?

Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om de traditionele kerstbomenverzameling te organiseren. Er is dus ook geen verloting.