‘Hoor Ons Kersenboogerd’ brengt eerste track uit

Algemeen
Wethouder Kholoud Al Mobayed overhandigt het boek 'Hoor ons Kersenboogerd' aan Joost van Beek.
Wethouder Kholoud Al Mobayed overhandigt het boek 'Hoor ons Kersenboogerd' aan Joost van Beek. Foto: aangeleverd

HOORN - Begin dit jaar deed Joost van Beek een oproep voor zijn initiatief ‘Hoor Ons Kersenboogerd’. De bedoeling is om hiermee te laten zien welk muzikaal talent in de wijk Kersenboogerd is om vervolgens samen een album op te nemen. Meer dan tien muzikanten uit de wijk hebben zich enthousiast aangemeld. De afgelopen maanden is hard gewerkt in de studio en nu is eindelijk het moment daar om het eerste nummer aan iedereen te laten horen. 

“Het is prachtig om te zien hoe zulke getalenteerde muzikanten uit één wijk laten zien hoe geïnspireerd zij zijn en met hun muziek ook hun liefde en verbintenis van binnen de wijk laten zien. Dit inspireert mij ook enorm!”, aldus Joost.

Larissa Böhm is dolblij met de release. “’No place like home’ heb ik geschreven omdat ik heel gelukkig was met waar ik woonde in de Kersenboogerd. Het viel me op dat mensen hun best deden om zo min mogelijk thuis te zijn. Op alles dat we zien en niet zien, elk stukje grond, op elke bergtop, moest en zou een mens geweest zijn, nu is zelfs Mars aan de beurt. Blijf toch af en toe lekker thuis, ‘there’s no place like home’”, aldus Larissa.

De komende tijd worden meer nummers uitgebracht om uiteindelijk bij de start van de Hoornse Stadsfeesten het album compleet te hebben. Uiteraard wordt dit dan feestelijk afgesloten met een optreden van de verschillende artiesten.

Gebundelde verhalen

Joost merkte al snel dat achter elke artiest een bijzonder verhaal schuilt. Deze verhalen vertellen ook iets over de wijk Kersenboogerd. Zo ontstond in samenwerking met de gemeente Hoorn middels het wijkprogramma Kansen voor de Kersenboogerd het idee om deze verhalen te bundelen in een mooi boek. Wethouder Kholoud Al Mobayed overhandigde donderdag 23 december de eerste uitgave aan Joost en Larissa. Kholoud mocht als eerste de track beluisteren. “De melodie en de songtekst dragen mij als eerste terug naar de stad Damascus waar ik ben opgegroeid. De muziek draagt mij verder. Brengt mij hier in Hoorn. Het laat mij beseffen dat het gevoel van thuis zelf te maken is. En ook hoe belangrijk het is om dat te waarderen”, aldus wethouder Al Mobayed. Het boek kan als eBook gratis gedownload worden op hoorons.vooreenmooiestad.nl .